Selaa kysymyksiä

Vaimoni on biseksuaali

Miten minun heterona tulee suhtautua häneen?
Olemme 60 pari lapsia emme saaneet. Hän ei hyväksynyt vierasta auttajana sänkyymme. Olisin antanut mahdollisuuden tällaiseen toteutukseen. Vieraita olisi ollut jotka olisivat auttaneet tässä meitä. Niin monta kertaa, kuin vaan olisi ollut mahdollista vieras olisi saanut antaa vaimolleni hyvää.

Hei
Kerrot että vaimosi on biseksuaali ja olet ehdottanut, että kutsuisitte jonkun naisen yhteiseen sänkyynne, jotta hän voisi toteuttaa biseksuaalisuuttaan. Puolisosi on torjunut ehdotuksesi.

Haluaisit tuottaa iloa puolisollesi tällä tavoin mutta hän torjuu sen. Siihen voi olla montakin hyvin ymmärrettävää syytä. Ehkäpä hän haluaa itse päättää, haluaako hän toteuttaa kiinnostustaan naisiin ja jos haluaa niin kenen kanssa ja missä. Tässä on kyse seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta, joka on tärkeä osa seksuaalioikeuksista. On melko tavallista, että etenkin naisille biseksuaalisuus on ensisijaisesti emotionaalinen kokemus ja vasta sen jälkeen seksuaalinen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ensin hän ehkä haluaa tutustua toiseen naiseen ja kokea tunneläheisyyttä, ennen kuin seksuaalinen halu herää. Lisäksi kyse voi olla siitä, että ehkäpä hän haluaa, että mahdollinen rakastelu tapahtuukin kahden kesken. Miten sinä kestäisit sen, että et voisikaan olla paikalla, kun hän on toisen kanssa?

Puolisollasi on oma vastuu ja määräämisoikeus omasta seksuaalisuudestaan ja sen toteuttamisesta. On todella hienoa, että haluat tarjota hänelle apuasi. Varmaan ymmärrätkin, että avusta on apua vain silloin kun se kunnioittaa vastaanottajan todellisia tarpeita ja ottaa huomioon tämän tunteet ja elämäntilanteen. Siksi voisitkin kysyä, haluaako hän toteuttaa seksuaalisuuttaan naisen kanssa ja miten se olisi hänelle kaikkien luontevinta.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys