Selaa kysymyksiä

Ollako A vai ei

Hei, olen kovasti pohtinut mikä minussa on vikana. En koe vetovoimaa kumpaakaan sukupuoleen, mutta pidän itseäni enemmän heterona. En pidä seksiä korkealla arvoasteikolla. Mieluusti olen ilman, joten yhden illan jutut kauhistuttavat. Olen saanut 2 lasta mutta niiden teko on ollut pakkopullaa. Mistä saan nautintoa on kosketus. Pidän sitä lähimpänä seksinmuotona mikä saa oloni hyväksi ja koen seksuaalista nautintoa. En halua suuseksiä/yhdyntää. Ihastun, mutta tunne katoaa jos harrastetaan oikeaa seksiä. Mikä siis olen???!?

Hei

Kuvauksestasi tulee mieleen, että voit halutessasi määritellä olevasi heteroromanttinen aseksuaali tai demiseksuaali. Ihastuminen on sinulla ilmeisesti enemmän romanttista kuin eroottista/seksuaalista. Riippumatta määrittelyistä, sinulla on täysi oikeus määritellä millä tavoin seksuaalinen nautinto on sinulle tarpeen ja mahdollista. Aseksuaalin/demiseksuaalin heteroromanttisen miehen seurassa se ehkä onnistuisi sinulle parhaiten, vai mitä ajattelet?

Todennäköisesti hyvin monelle ihmiselle yhdyntä ja suuseksi eivät ole omin tapa kokea seksuaalista nautintoa. Seksologit ovatkin toistuvasti todenneet, että ihmisen koko keho on erogeenistä aluetta ja aivot keskeisin elin. Ihminen voi saada kokonaisvaltaista mielihyvää nimenomaan ihokosketuksen kautta ilman genitaalialueen suoranaista kiihottamista tai muuta toiminnallista kiihottamista. Silloin kun naisella seksuaalisuus on parasta ilman yhdyntää/suuseksiä, niin heterosuhteissa ongelmaksi muodostuu usein se, että monille miehille yhdyntä ja suuseksi ovat merkittävä osa seksuaalista nautintoa. Toisaalta on olemassa myös sellaisia miehiä, joille läheisyys on yhdyntöjä/suuseksiä merkittävämpi kontakti nautintoon ja varsinkin ikääntyessään miehet oppivat arvostamaan sitä entistä enemmän.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys