Selaa kysymyksiä

En tiedä mitään

Olen alkanut miettiä toden teolla seksuaalista suuntautumistani nyt parin vuoden aikana ja en ole varma mistään. Olen aina tykännyt miehistä, mutta olen huomannut, että haluan kaikista miehistä vain kavereitani. Treffeillä ei oikein miehen kanssa innosta ja suutelu ei herätä oikein minkäänlaisia tunteita vaan enemmänki vähän kuvottaa.
Olen miettinyt, että olisin biseksuaali, mutta nyt tuntuu, että olisin ennemminki lesbo.
En tiedä että missä voisin tavata lesbo-naisia, joiden kanssa voisin jutella. En tiedä miettivätkö esimerkiks kaverini näin paljon seksuaalista suuntautumistaan vai ovatko he varmoja asiasta ja en uskalla kysyä heiltä,
Haluasin vain puhua jonku kanssa, joka tietää ja jolla on omia kokemuksia ja tuntemuksia asiasta.

Hei!
Sinusta on ruvennut tuntumaan että olet pidemminkin lesbo kuin biseksuaali huomattuasi että miehet eivät herätä lainkaan seksuaalista vetoa vaan haluat miehistä vain kavereita. Nyt haluaisit lesboja, joiden kanssa voisit jutella heidän kokemuksistaan ja tuntemuksistaan.

Pohdit sitä, miten paljon ihmiset yleensä miettivät suuntautumistaan. Seksuaalisen suuntautumisen selkiytyminen on monille vähittäin tapahtuva prosessi. Joillekin se selviää hyvinkin nuorena, mutta hyvin moni käy läpi eri vaiheita ennen kuin löytää sen vaihtoehdon, mikä toimii parhaiten itselle. Jos haluat lukea mitä kaikkea oman suuntautumisen tai sukupuolen tiedostaminen ja siitä muille kertominen voi pitää sisällään niin suosittelen, että käyt tutustumassa Sinuiksi tuleminen -oppaaseen, jonka voi ladata pdf-tiedostona: http://static.sinuiksi.fi/files/Sinuiksi_tuleminen-ulostulo-opas-2016.pdf.

Yksi tapa löytää lesboja, joiden kanssa voit jutella seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvistä kokemuksista, on käydä jossain Setan jäsenjärjestön naisille suunnatussa ryhmätapaamisessa tai kahvi-illassa. Järjestöjen kotisivuille, joilta löydät ryhmien esittelyt ja tapaamisajat, löytyy linkit osoitteesta seta.fi/jasenjarjestot.
Toinen tapa löytää muita lesboja, joiden kanssa voit jutella, on vierailla seksuaalivähemmistöille tai sateenkaarinuorille suunnatussa Sinuiksi vertaisschatissa, ks: www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-chatit-tukinetissa-kevaalla-2017/.
Kolmas vaihtoehto on soittaa Sinuiksi päivystykseen, joka on avoinna ma ja to klo 19 – 21 numerossa 044 300 2355, ja kysyä saisitko itsellesi puhelinvertaisen. Puhelinvertaiset ovat sateenkaari-ihmisiä (mm. lesboja), joiden kanssa voi keskustella nimenomaan oman suuntautumisen tiedostamisesta, ulostulosta, tapaamispaikoista jne. Esittelyn heistä löydät osoitteesta: www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-vertaispuhelin-haluatko-jutella-luottamuksellisesti-sateenkaarivertaisen-kanssa.

Toivottavasti joku näistä vaihtoehdoista sopii sinulle.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys