Selaa kysymyksiä

Suhteista ??

Terve,

Olen 38v mies. Olen homoseksuaali. Olen käynyt nuorempana baareissa, ja minulla on ollut suhteita. Lyhin oli sen yön, ja pisin muutaman kk:n. Nyt olen ollut muutaman vuoden yksin, ja uudelleen aloittaminen tuntuu vaikealta. En halua aloittaa käymään taas baareissa. Tai muualla, missä ihmiset etsii pääsääntöisesti vain seksiseuraa. Haluaisin siis jotain pysyvämpää.

Minulla on profiilit muutamalla deittipalstalla, mutta kukaan ei ota yhteyttä. Ajattelen että olen ruma, kun kukaan ei uskalla ottaa minuun yhteyttä. On totta, etten ole ihan stereotyyppisesti homonorminen, neiti ja laiha. Mutta muuten minussa on paljon hyviä piirteitä. Minulla on yksinäistä ja iltaisin on vaikeaa. Ajattelen puhua jollekin terapeutille, mutta ne tuputtaa vaan rauhottavia. Mitä siis voisin tehdä?

Hei!

Hyvin moni homomies tunnistaa kertomasi vaikeuden löytää itselleen pysyvämpää ja kokonaisvaltaisempaa seurustelusuhdetta. Sekä baareissa että deittipalveluissa seksikontaktien löytäminen näyttää olevan paljon helpompaa kuin vakavamman seurustelusuhteen aloittaminen.

Kerrot että sinulla on paljon hyviä piirteitä. Tuo onkin todella hyvä lähtökohta, kun tunnistat että sinulla on jotain hyvin arvokasta annettavaa suhteeseen. Nyt haasteena onkin se, miten joku pääsisi tutustumaan sinun hyviin piirteisiisi. Monille heteroille erilaiset harrastukset tai työympäristö ovat aika tavallisia ympäristöjä tutustua tulevaan kumppaniin, koska niissä pääsee paremmin tutustumaan toisen luonteeseen. Homomiehille tällaista suhteen aloittamista vaikeuttaa heteromiesten homofobisuus. Sen vuoksi sitä ei uskalla ihastua mukavalta tuntuvaan työ/harrastuskaveriin ja kertoa siitä hänelle, kun pelkona on paitsi torjutuksi tuleminen niin nolaaminen ja mahdollisesti jopa aggressiiviset reaktiot. Siksi moni homo kaipaakin sellaista harrastustoimintaa, jossa olisi turvallista tilaa myös ihastumiselle.

Osalla Setan jäsenjärjestöistä on erilaisia harrastusryhmiä. Niistä saat tietoa tutustumalla jäsenjärjestöjen kotisivuihin, joiden linkit löydät osoitteesta seta.fi/jasenjarjestot. Niiden joukosta löytyy mm. H.O.T. joka järjestää liikuntaan ja urheiluun liittyvää toimintaa.

Jos järjestöjen sivuilta ei löydy sinulle mielekästä ryhmää, niin voisit joku maanantai- tai torstai-ilta soittaa Sinuiksi puhelinpäivystykseen klo 19-21 numeroon 044 300 2355. Silloin voisit päivystäjän kanssa yhdessä keskustalla mitkä olisivat juuri sinulle luontevimmat tavat päästä sellaiseen toimintaan, jossa pääset lähelle ihmisiä, joihin voisit ihastuja ja joista joku voisi ihastua sinuun.

Olen kanssasi samaa mieltä siinä, että lääkkeet eivät voi korvata ihmissuhdetta. Tosin eivät läheskään kaikki terapeutit suinkaan tuputa rauhoittavia lääkkeitä vaan nimenomaan pyrkivät auttamaan ihmisiä löytämään omat vahvuutensa ja keinonosa löytää tiensä palkitseviin ihmissuhteisiin.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys