Selaa kysymyksiä

Sivuston kummallisin kysymys/vuodatus varmaan ikinä.

Olen 45-vuotias nainen ja minulla on 3 täysi-ikäistä lasta ex-mieheni kanssa. Aiemmin olin täysin varma, että olen hetero, ja naisystävien kanssa pussattiin aina kun nähtiin (tosin hiprakassa), mutta nyt kun on näitä hiprakkapusuja vaihdettu jokaisen ystävän kanssa, niin minä haluan suudella vain naisia, mutta ns. yhdyntää vain miesten kanssa joskus. Koen kuitenkin enemmän mielihyvää suutelemisesta naisen kanssa, kuin seksistä miehen kanssa. En kuitenkaan halua lesboseksiä, vaikka tykkäänkin koskettaa naisten rintoja ja pidän omasta naisellisesta vartalostani. Masturboidessa fantasioin jostakin tuntemastani miehestä, mutta kuitenkaan en halua sänkyyn oikeastaan kenenkään kanssa. Ehkä naiset vain suutelevat paremmin ja kokemukseni miehistä ovat olleet todella huonoja panoja? Tai sitten aivoissani on jokin lukko, joka estää minua nauttimasta miesten käsistä rinnoillani ja pelkkä ehdotus "jyystämisestä" sängyssä saa minut juoksemaan karkuun. Yhden ainoan kerran olen saanut orgasmin miehen kanssa ja silloinkin pomoni käytti siihen ensin sormiaan.

Hei Láurora

Hmm. Ei tuo sinun kysymyksesi minusta ole lainkaan kummallinen (toivottavasti tämä reaktioni ei ole sinulle pettymys) vaan osuu ihan tärkeään kohtaan meidän ihmisten seksuaalisuudessa ja sensuaalisuudessa. Olet aina mieltänyt itsesi heteroksi, mutta seksi miesten kanssa on ollut sinulle pettymys. Olet huomannut, että suutelu naisten kanssa tuottaa mielihyvää enemmän kuin miesten kanssa suutelu ja tykkäät kosketella naisten rintoja. Seksi, jossa mennään genitaalialueelle, tuntuu sinusta kuitenkin luontevammalta miesten kanssa, vaikka siihen on liittynyt pettymyksiä jyystämiskokemusten vuoksi etkä enää halua sänkyyn kenenkään miehen kanssa. Mietit sitä, onko sinulla jokin lukko, joka estää sinua nauttimasta miesten käsistä rinnoillasi, vai onko kyse siitä että sinulle on sattunut liiaksi huonoja panoja miesten kanssa.

Arvelen että aika monella naisella saattaisi olla samantyylisiä kokemuksia ja ajatuksia. Valitettavasti moni mies oppii herkäksi rakastajaksi vasta vanhempana. Hyvin monet nuoret ja keski-ikäisetkin miehet ovat rakastelutilanteissa liiaksi yhdyntäkeskeisiä, jolloin kehollinen herkistyminen toiseen ei pääse tapahtumaan. Tämän vuoksi moni nainen ei pääse rakastelussa miehen kanssa kunnolla lämpiämään, kun jää vaille tarvitsemaansa hellää läsnä olevaa kosketusta, joka ei siis ole vain valmistelua panoa varten vaan nimenomaan läsnä olevaa, kiireetöntä, toista ”kuuntelevaa” aistillista, sensuaalista ja vaikkapa hieman kiusoittelevaa kosketusta. Toisen naisen kanssa tällainen kosketus voi löytyä paljon helpommin.

On oikeastaan aika surullista, että me olemme oppineet jakamaan ihmiset mielessämme a) heteroihin, b) biseksuaaleihin ja c) homoseksuaaleihin. Ensinnäkin huomiotta jää se, että osa ihmisistä ei koe seksuaalista vetoa sen paremmin eri kuin samaakaan sukupuolta oleviin. Toisekseen seksuaalisia tuntemuksia on niin monenlaisia ja monella eri tasolla, joista osa voi virittyä paremmin samaa sukupuolta olevien ja osa vastakkaista sukupuolta olevien parissa. Lisäksi meillä itse kullakin vie oman aikansa ennen kuin tulemme sinuiksi seksuaalisuutemme kaikkien eri tasojen kanssa. Tutustuminen omaan seksuaalisuuteen onkin elämän mittainen matka. Osa toki tyytyy siihen mitä on oppinut nuoruusvuosinaan, mutta monille se on liian kapea pohja rikkaaseen seksuaalisuuteen. Tätä tutustumista omaan seksuaalisuuteen vaikeuttavat monet opitut asenteet (erityisesti suorituspaineet ja normaalisuusvaatimukset) ja pettymyksiä aiheuttaneet kokemukset.

Uskoisin että on mahdollista löytää sellaisiakin miehiä, joilla on kyky herkkään sensuaaliseen ja läsnä olevaan kosketukseen ja suuteluun. Ei se ole sukupuolisidonnaista vaan asia jonka voi vähitellen oppia, kun lopettaa suorittamisen ja herkistyy aistimuksille. Toisekseen, voisitko antaa itsellesi luvan nauttia noista suudelmista ja rintojen kosketteluista naisten kanssa, jos vaan se toinenkin nainen siitä nauttii. Silloinhan teette toisillenne vain hyvää. Sen ei tarvitse johtaa seksiin vaan voi olla suuri nautinto sellaisenaan. Tietysti joskus voi käydä niin että se toinen nainen haluaakin jatkaa seksiin saakka ja silloin sinä voit valita itseäsi kuunnellen, kuinka pitkälle haluat mennä.

Lopuksi vielä muutama sana orgasmista yhdynnässä. Valitettavan harva mies tietää, että hyvin huomattava osa naisista ei saa orgasmia pelkässä emätinyhdynnässä. Hyvin moni kaipaa sen lisäksi nimenomana klitoriksen kiihottamista suulla, kädellä tai hieromasauvalla. Tietysti myös suutelu, rintojen hyväily ja peräaukon sormeilu voivat lisätä kiihottumista, joka johtaa sitten orgasmin löytämiseen. Mutta kaikkein tärkein on kahdenvälinen, toinen toistaan herkästi kuunteleva, fyysinen ja emotionaalinen kontakti, jonka seurauksena orgasmi on kokonaisvaltaisesta kiihottumisesta ja hyvän olon tunteesta lähes itsestään syntyvä syvä heittäytyminen, antautuminen ja laukeaminen.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys