Selaa kysymyksiä

Kuinka tekisin sen?

Olen 19-vuotias nuori, joka määriteltiin syntymässä tytöksi. Nykyään olen jotain tytön ja pojan väliltä, mutta mitä? Sitä en tiedä. Kaikki muu itsessäni ja kehossani tuntuu ihan ok:lta paitsi suuret rintani, jotka käyn pienentämässä, kun on rahaa. Mekkojankin pystyn käyttämään. Olen lähinnä naisiin päin kallellaan.

Mutta itse pääongelmaan: Olen idolini kautta tutustunut yhteen mukavaan tyttöön ja olimme yhdessä kannustamassa yhteistä poikapuolista kaveriamme, joka kilpaili Mr Gay Finlandin finaalissa Helsinki Pride -viikolla. Me molemmat jännitimme tämän pojan puolesta ja otin tätä tyttöä kädestä kiinni (teen lähes aina niin läheisteni kanssa, jos jännitämme jotain tulosta). Yhtäkkiä tapahtui jotain ja tajusin tuntevani pientä vetoa tätä tyttöä kohtaan. Kädestä pitäminen tuntui vähän liiankin luonnolliselta. Olen tämän jälkeen alkanut tajuta, että minua viehättää hänen tapansa puhua, pidän paljon hänen vaaleanpunaisista hiuksista ja silmistä ja jopa hänen tuoksustaan. Ja lisäksihän meillä on yhteinen idolikin. Nyt pelkäänkin, ettei hän tykkää minusta samalla tavalla kuin minä hänestä (vaikka tiedän hänenkin olevan naisiin päin). Uskon ettei hän välejämme katkaise, mutten tiedä mitä tapahtuu, jos kerron hänelle tunteistani. Ja jos hän tuntee samoin, pelkään että tämän tytön ja hänen kämppiksensä "side" heikkenee, jos alamme seurustelemaan (tämä tyttö on pojan kämppis ja paras ystävä, he ovat todella läheisiä). Mietin siis: Mitä teen asian kanssa?

Lisättäköön, että hän tietää suuntautumisestani

Hei

Ensin aivan lyhyt vastaus ja sitten sen perustelu:

Vastaus: Ota ihmeessä yhteyttä ko. punapäähän, jos et ole vielä tehnyt sitä, ja kerro että sinun on ollut häntä ikävä.

Perustelu: On väärin hukata tuollaista kontaktia ja sen herättämiä tunteita. Tietysti voi olla niinkin, että hän ei ole tunnistanut vastaavia tuntemuksia sinua kohtaan. Silti hän voi olla kiinnostunut tutustumaan sinuun paremmin ja ottamaan selvää, heräisikö myös hänessä ihania tuntemuksia sinua kohtaan. Sekin vaihtoehto voi tulla vastaan, että teistä tulee ystäviä. Mutta siis kannattaa ehdottomasta tarkistaa, josko te ihastuisitte toinen toisiinne.

Olet huolissasi, että jos alkaisitte seurustella ko. tytön kanssa niin hänen ja kämppiksen side siitä heikkenisi. Kyllä ihmisellä voi olla hyviä siteitä eri ihmisten kanssa rinnakkain. Jos he ovat keskenään parhaita kavereita, niin totta kai voi käydä niin että kun toinen löytää rinnalleen seurustelukumppanin niin toinen aluksi kokee jäävänsä liian syrjään. Tilanne kuitenkin yleensä tasaantuu ihastuksen ensiaallon jälkeen, jolloin paras kaveri on todella hyvä olla olemassa. Ei liene kenenkään etu, että keskinäistä kaveruutta pitää suojella niin että kumpikaan sen osapuolista ei saisi ihastua ja aloittaa seurustelua.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys