Selaa kysymyksiä

Mikä minua vaivaa

Hei olen 14-vuotias 'tyttö'. Olen tuntenut jo vitosluokasta olevani väärässä kehossa. En halua luokitella tyttöjen ja poikien juttuja, mutta minua kiinnostaa stereotyyppiset NS tyttöjen jutut hiukan enemmän poikien. Tykkään myös hiusväreistä ja en olisi NS stereo tyyppinen poika. Se vaivaa?? Onko tämä vain jotain tunnekuohua? Pienenä kotia leikkiessä olin aina isä ja leikin enemmän autoilla ja poikien kanssa... Kouluun mentyäni olin outo josta minua kiusattiinkin.. Nyt olen yhden vuoden pukeutunut kuin poika. Minulla on kuitenkin ongelma: koen olevani poika, mutta myös tykkääväni romanttisessa mielessä pojista. Onko se ihan normaalia? Voiko trans olla myös homo? ... Entä miten saisi rintaa piiloon, minulla on ikävä kyllä isot rinnat..

Hei!

Olet noin kaksi vuotta kokenut olevasti väärässä kehossa. Olet lapsena leikkinyt enemmän autoilla ja poikien kanssa ja olet nyt vuoden pukeutunut kuin poika. Sinulla on käytössä nyt myös pojan nimi. Sinua askaroittaa nyt kolme asiaa: 1) Et koe olevasi NS stereotyyppinen poika, tykkäät mm. hiusväreistä, ja mietit, onko se OK. 2) Tykkäät romanttisesti pojista ja mietit, voiko trans olla homo. 3) Mietit miten voisit saada rinnat piiloon.

1. Sen että koet itsesi pojaksi ei toki tarvitse merkitä sitä, että sinun pitäisi noudattaa jotain ahdasta poikakoodia. Osa pojista tykkää tyttömäisinä pidetyistä asioista ja siitä huolimatta kokevat olevansa poikia. On vain hyvä asia, että annat itsellesi luvan olla omanlaisesi etkä pakottaudu johonkin itselle vieraalta tuntuvaan rooliin.
2. Transmies voi olla homo ja transnainen voi olla lesbo. Itse asiassa transmiesten keskuudessa homoseksuaalisuus on aika tavallista.
3. Transmiehistä ja tytön kehossa elävistä muunsukupuolisista moni käyttää binderiä saadakseen rinnat litteämmiksi, ks: www.bustle.com/p/11-of-the-best-binders-you-can-buy-according-to-a-trans-person-30921. BInderiä voi käyttää tilanteissa, joissa rinnat tuntuvat kaikkien häiritsevimmiltä. Kotona niitä ei kannata pitää koko aikaa päällä. Myös urheilijoille suunnatut tiukat treenitopit/rintaliivit voivat olla avuksi. Ne, jotka ovat käyneet sukupuoli-identiteetin tutkimuksissa ja saaneet joko transsukupuolisuus tai muunsukupuolisuus diagnoosin täytettyään 18 vuotta, voivat hakeutua myös rintojen pienennysleikkaukseen.

Toivottavasti näistä vastauksista on sinulle apua. Lisää tietoa sukupuolen moninaisuudesta löytyy Transtukipisteen sivuilta: transtukipiste.fi. Sinuiksi palvelulla on vertaischat sukupuoltaan pohtiville ja transihmisille. Sen aikataulut tulevat syyskuun puolella sinuiksi.fi sivustolle. Kannattaa tarkistaa.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys