Selaa kysymyksiä

Seksuaalisista tarpeista

Onko väärin haluta toisen naisen kanssa strap on -seksiä siinä mielessä, että kyse on todellakin seksuaalisesta tarpeesta/seksuaalisuuden toteuttamisesta, jota ilman tunnen lopulta jääväni jotakin vaille, ei pelkästään mukavasta lisäelementistä seksielämässä? Koen syyllisyyttä siitä, että tarvitsen jotakin mikä menee "ohitse" siitä, mitä naisella on itsellään, omassa kehossaan. Pelkään aiheuttavani riittämättömyyden tunnetta toiselle.

Hei !

Haluat käyttää hihnoihin tai pikkuhousuihin kiinnitettyä tekopenistä (strap sex) seksissä naisen kanssa. Ilman sitä koet jääväsi jotain sinulle merkittävää kokemusta vaille. Koet kuitenkin syyllisyyttä halutessasi käyttää seksissä, jotain sellaista jota sinulla ei ole omassa kehossasi.

Seksiin liittyy paljon erilaisia myyttejä, joista osaa selitetään ”luonnollisuuteen” vedoten. On ollut aikoja, jolloin kaikkea sellaista seksiä, jolla ei pyritä lapsen siittämiseen, on luonnotonta ja syntiä. Homoseksuaalisuuden kieltoa on perusteltu sillä että sitä on pidetty luonnottomana vaikka luonnossa esiintyy hyvinkin monenlaista seksiä (mm. sellaista jossa naaras syö uroksen siittämisen jälkeen) ja myös samaa sukupuolta olevien välillä. Mm. anaaliyhdyntää on pidetty luonnottomana. Sama ennakkoluulo liittyy monilla myös seksivälineiden käyttöön. Seksivälineet eivät ole syntyneet turhasta vaan syvistä tarpeista. Niiden avulla ihmiset voivat toteuttaa itseään täydemmin ja saada paremman kosketuksen itseensä. Esimerkiksi hieromasauva on ollut monelle naiselle paras apu orgasmin löytämiselle.

Strap-seksi, eli hihnoihin tai pikkuhousuihin kiinnitetyn tekopeniksen käyttöön liittyy turhia ennakkoasenteita. Jotkut voivat pitää sitä todellakin vain jonain (turhanpäiväisenä) lisäelementtinä seksissä, jolloin ei ymmärretä sitä, että se on monille hyvin olennainen osa omaa seksuaalista minäkuvaa. Strap-seksissä nainen voi saada ”panemiseen” liittyvän hyvin kokonaisvaltaisen seksuaalisen kokemuksen (kehon asentoineen ja liikkeineen). Jotkut naiset määrittelevät sen niin, että sen kautta he saavat kontaktin omaan maskuliiniseen puoleensa ja haluavat kokea sen suhteessa kumppaniinsa. Seksi on ylipäänsä se elämänalue jossa kumpikin osapuoli voi kokea ja ilmentää itsessään tarpeen mukaan sekä maskuliinisina että feminiinisinä pidettyjä puoliaan. On oikeastaan rajoittunutta ajatelle niin, että naisella voi olla vain naisellisena pidettyjä seksuaalisia tarpeita ja miehellä vain miehisinä pidettyjä seksuaalisia tarpeita.

Pelkäät aiheuttavasi riittämättömyyden tunneta naiselle, jonka kanssa harrastat strap-seksiä. Seksissä kannattaakin aina ottaa puheeksi mitä mikin asia itselle ja toiselle merkitsevät. Osalle naisista penis symboloi miehisen vallan tai jopa väkivallan käyttöä, jonka kohteeksi ovat joko itse joutuneet tai ovat sitä muuten todenneet. Tällöin nainen voi todellakin kokea itsensä alistetuksi tai riittämättömäksi strap-seksissä ja kokee sen siksi vastenmieliseksi, ahdistavaksi tai pelottavaksi. Tällöin ahdistusta saattaisi vähentää se, että kumppani saa ensin itse pitää kädessään strapiin kiinnitettyä tekopenistä ja tehdä siihen tuttavuutta, ennen kuin panet sen päällesi. Osalle taas perinteiseen yhdyntään liittyvät tietyt asennot voivat tuntua ahdistavilta, mikä on hyvä ottaa huomioon seksin aikana.

Seksivälineet auttavat meitä löytämään omaa tapaamme olla seksuaalisia. Niiden käytöstä on hyvä sopia yhdessä ja sen yhteydessä onkin hyvä kertoa mitä ne itselle merkitsevät. Silloin toisen on helpompi asennoitua niihin toista arvostaen. Samalla on puolin ja toisin hyvä tunnistaa toistensa epämukavuusalueet, jonne mennään vain siitä erikseen sovittaessa ja toisen rajoja kunnioittaen.

Antoisia ja turvallisia hetkiä strap-seksin parissa toivottaa

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys