Selaa kysymyksiä

Olenko Lesbo/bi ehkä panseksuaali?

Moi, olen 13v tyttö, joka miettii seksuaalista suuntautumista. Kiihotun todella paljon tytöistä ja voin saada orgasmin vain naisten pussailemisen aatteesta. En ole ikinä sormittanut enkä kosketellut itseäni mutta kiihotun niin paljon ja vahvasti naisista. Tykkään kyllä ehkä miehistäkin? Olen jopa lievästi kiihottunut kerran miehestä, ja olen ihastunut moneen poikaan. Olen vain pari kertaa nähnyt jonkun tytön ja ajatellut "hän on söpö" ynnä muuta. Mutta en tiedä oliko se ihastumista vai mitä... Mutta kun nään naisten pussailevan tai muuta... se vain kiihottaa. Olen ollut netti suhteessa kahteen poikaan, jossa yksi oli transseksuaali. En vain tiedä, olen vielä 13 ja minulla on vielä aikaa. Toinen asia vielä. Kiihotus tuntuu ahdistavalta minulle. Se on vahva ja melkein epämukava. En tiedä miksi... Samoin orgasmit... olen saavuttanut 2, vaikken ikinä koskettelulla. Kerran fanfictionilla ja kerran kirjoitin instagramiin "#sexy" ja naisia pussaili altaassa. En ole katsonut pornoa enkä kunnon alastomuutta. Jos vain voisitte auttaa... kiitos.

Hei
Olet huomannut kiihottuvasi todella voimakkaasti, jopa niin että se on tuntunut ahdistavalta, kun näet naisten pussailevan tai ajattelet sellaista. Olet kiihottunut lievästi myös miehestä ja olet ihastunut moneen poikaan. Pohdit sitä, miten määrittelisit itseäsi tämän perusteella ja varmaankin sitä, miten ja mihin suuntaan oma seksuaalinen ja romanttinen kiinnostuksesi tulee vielä kehittymään.

Toteatkin viisaasti, että 13-vuotiaana sinulla on vielä aikaa löytää monia asioita, jotka tuntuvat omilta. Se että kiihotus tuntuu ahdistavalta voi liittyä osaltaan siihen, että se on sinulle uusi asia, josta on varmaankin aluksi hankala kertoa kenellekään. Me tarvitsemme toisiamme oppiaksemme ymmärtämään itseämme. Monet kokemukset ja tuntemukset muuttuvat tutummiksi, kun voimme kertoa niistä toisille, esimerkiksi kavereille, sisaruksille tai vanhemmille. Seksuaalisista tuntemuksista kertominen voi olla kuitenkin ainakin aluksi pelottavaa. Siinä pelätään toisten reaktioita, esim.: Nauretaanko mulle? Olenko ihan outo? Onkohan tää yhtään normaalia? Jne. Sun kannattaiskin miettiä kuka olisi sellainen fiksu ihminen, joka ei naurais sulle ja joka osais kuunnella sua. Nuo sun tuntemukset ovat ihan normaaleja ja niiden kautta sinä vähitellen tutustut omaan seksuaalisuuteesi, joka on hyvin rikas osa ihmisyyttä. Olisi hyvä että voisit turvallisin mielin keskustella niistä asiallisesti vaikkapa terveydenhoitajan, nuorisotyöntekijän tai muun nuorten parissa työskentelevän fiksun aikuisen kanssa.

Mietit sitä, voisitko kutsua itseäsi lesboksi tai panseksuaaliksi. Panseksuaalisuus merkitsee sitä, että ihastuu eroottisesti ihmiseen, riippumatta tämän sukupuolesta (mukaan lukien transtaustaiset ihmiset). Lesbo -sana viittaa taas siihen, että nainen ihastuu eroottisesti pääasiassa naisiin. Kuvauksesi perusteella tällä hetkellä sinussa näyttäisi olevan panseksuaalisuutta, johon sisältyy sekä vahvoja homoeroottisia fantasioita tyttöihin ja pussaamiseen liittyen että romanttista vetoa poikiin. Kerrot että toinen pojista, johon olet ihastunut, on transseksuaali. Nykyään käytetään mieluummin sanaa transsukupuolinen, koska kyse on sukupuolesta, ei seksuaalisudesta. Onko hän siis tytön kehoon syntynyt poika vai pojan kehoon syntynyt tyttö? Se, että olet ihastunut transtaustaiseen henkilöön, sopii hyvin panseksuaalisuuden määrittelyyn.

Sinun tuntemuksesi ovat täysin OK. Todennäköisesti sinulle vähitellen vielä tarkentuu se, mistä kaikesta kiihotut, keihin koet eroottista vetoa, keihin ihastut ja keiden lähellä koet romanttisia tunteita ja halua seurustelun aloittamiseen. Jokaisen ihmisen seksuaalisuus on hyvin ainutlaatuinen kooste erilaisista tuntemuksista, tunteista ja ajatuksista, haluista, toiveista ja tarpeista, jotka voivat kohdistua jompaankumpaan tai kumpaankin sukupuoleen hyvin yksilöllisesti. Siksi yksi sana (kuten panseksuaali, lesbo tai hetero) ei voi sitä useinkaan kuvata riittävän tarkasti. Toivottavasti yhteiskuntamme kehittyy asenteiltaan siihen suuntaan, että olemme kiinnostuneempia siitä, miten toteutamme omaa seksuaalisuuttamme toisiamme kunnioittaen kuin siitä mitä sukupuolta kumppanimme sattuu olemaan.

Anna siis aikaa itsellesi, tutustu vähitellen omaan kehoosi ja sen eri tuntemuksiin sekä niihin monenlaisiin tuntemuksiin, mitä esim., ikätoverit sinussa herättävät. Väestöliiton sivuilta löytyy esitys ”Seksuaalisuuden portaat”. Se voi osaltaan auttaa ymmärtämään omaa seksuaalista kehityskaarta. Ks: https://www.raisacacciatore.fi/136. Sinuiksi.fi -sivustolta voit tarkistaa milloin sateenkaarinuorille suunnatut vertaischatit aloittavat syyskauden toimintansa. Se on turvallinen foorumi keskustella omista havainnoistaan seksuaaliseen suuntautumiseensa liittyen. Voit myös soittaa päivystykseemme, joka on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19-21 numerossa 044 300 2355 (päivystysajat voivat muuttua syyskuussa ja siitä saa tietoa Sinuksi.fi sivuston kautta.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys