Selaa kysymyksiä

homoko?

Olen 13v poika ja olen homo.
Mutta minua pelottaa että tämä onkin vain vaihe enkä olekaan homo. Jos tulisin kaapista ulos vanhemmilleni niin he tod. sanoisivat "se on vaihe se menee ohi."
Mutta kun minusta tuntuu että tämä ei ole vaihe vaan pysyvää. Olen tykännyt 10v asti pojista ja tykkään edelleen! En voisi kuvitella itseäni naisen kanssa. Ja jos mummokin kysyy "no onks sul tyttöystävää jo?" niin lemahdan tulipunaiseksi ja haluaisin silloin vain sanoa että olen homo.
Olen ajatellut tulla lähiaikoina kaapista ulos mutta minulla on tullut tallainen ajatus että en olisikaan homo ja tämä olisikin vain vaihe. En tiedä mitä tehdä.

Hei

Kyllä sinulla on täysi oikeus sanoa vanhemmillesi tykkääväsi vain pojista ja että olet siinä mielessä homo. Kuten totesit, niin usein vanhemmat sanovat, että ”se on vain vaihe, odota niin se menee ohi”. Näin on sanottu lukemattomille homopojille, joille se ei ole ollut vaihe vaan aitoa todellisuutta. Heillä ne odotteluun kuluneet vuodet ovat tavallaan menneet hukkaan, kun ei ole saanut olla avoimesti sitä miltä itsestä tuntuu. Onhan tosi tärkeää saada ihastua myös nuorena samaa sukupuolta olevaan niin että se otetaan vakavasti eikä vain jonain vaiheena. Silloin oppii jo nuorena tutustumaan omiin tunteisiinsa ja etsimään ensimmäisiä seurustelusuhteita juuri niistä ihmisistä joista oikeasti tykkää. Toki on sekin teoriassa mahdollista, että jossain vaiheessa myös tytöt alkaisivat sinua kiinnostaa, mutta ei elämään ja ihmissuhteisiin opettelua voi rakentaa odottelun varaan vaan sen tulisi perustua omiin tuntemuksiin. Jos sitten jossain vaiheessa tytöt alkaisivat kiinnostaa niin ei se, että olet ollut siihen asti homo, estä sinua mitenkään aloittamasta seurustelua naisen kanssa. Seurustelu on syvimmiltään samanlaista riippumatta kumppanin sukupuolesta.

Rohkaisen siis sinua ottamaan asian puheeksi vanhempiesi kanssa ja samalla voit toivoa heidän kunnioittavan sinun kykyäsi arvioida omia tunteitasi. Sinuiksi palvelu on tehnyt oppaan turvallisesta ulostulosta. Se löytyy osoitteesta: http://static.sinuiksi.fi/files/Sinuiksi_tuleminen-ulostulo-opas-2016.pdf

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys