Selaa kysymyksiä

Seksuaalinen suuntautumiseni

Olen 15 vuotias tyttö ja minua ahdistaa pojat ja lähiaikoina myös tytöt. Olen omaitseni parhaiten poikien seurassa. Kysymys kuuluu mikä olen seksuaaliselta suuntautumiseltani? En ole koskaan seurustellut saatikaan suudellut ketään, mutta sanon usein kavereilleni, kuinka komeita poikia olen tavannut. Olen uskonnollisesta perheestä.

Hei

Sinua ahdistaa pojat ja viime aikoina myös tytöt. Olet oma itsesi parhaiten poikien seurassa. Et ole seurustelut etkä suudellut kenenkään kanssa. Kerrot tavanneesi komeita poika. Pohdit omaa seksuaalista suuntautumistasi.

Kun kerrot että sekä pojat että nykyään myös tytöt ahdistavat sinua, niin mihin se mahtaa liittyä? Mikä heissä ahdistaa? Vertaatko heitä itseesi? Vaivaako sinua se, miten he suhtautuvat sinuun tai se miten he toimivat yhdessä? Miten koet oman sukupuolesi? Mitä kaikkea seksi ja seksuaalisuus sinulle merkitsee? Miten kotonasi on puhuttu seksuaalisuudesta ja seksistä? Näistä kaikista sinun olisi hyvä keskustella jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Tällainen keskustelu voisi auttaa sinua tutustumaan itseesi, omiin toiveisiisi ja pelkoihisi. Ehkäpä sen myötä sinulle kirkastuu paremmin, kuka sinä olet ja mistä sinä pidät.

Noita yllä olevia kysymyksiä ei kukaan pysty selvittämään yksin, vaan me kaikki tarvitsemme toistemme tukea näissä asioissa. Yksi tapa aloittaa tutkimusmatka itseesi voisi olla esimerkiksi chat keskustelu e-talossa, ks. www.e-talo.fi. Jos haluat keskustella asioista puhelimitse, niin Sexpo-säätiöllä on puhelinneuvontaa myös nuorille, ks: http://www.sexpo.fi/neuvonta/neuvontapuhelin-2/. Jos satut asumaan pääkaupunkiseudulla niin Helsingissä toimivassa Tyttöjen talossa on pop-in seksuaalineuvontaa kolme kertaa viikossa, sinne voi siis mennä ilman ajanvarausta ma, ti ja to klo 15.00–17.00. ks: https://tyttojentalo.fi/seksuaaliterveys. Jyväskylässä taas kyseeseen voisi tulla Oiva ja Ilona, josta saat tietoa osoitteesta: http://www.oiva-ilona.fi/. Siellä on saatavilla myös seksuaalineuvontaa ja vaikka olet 15 v niin uskoisin että se ei muodostu esteeksi.

Myös sinuiksi palvelun kautta voit varata ajan seksuaalineuvontaan joko Tampereella tai Helsingissä. Voit tiedustella siitä sähköpostitse: mikko.vaisanen@sinuiksi.fi (Tampere) tai tommi.p.pesonen@sinuiksi.fi (Helsinki)

Toivon hartaasti että löydät sellaisen kontaktin, jossa voi turvallisesti keskustella kaikesta mikä sinua nyt huolettaa ja mikä sinulle on tärkeää! Silloin voit löytää ja hyväksyä itsesi juuri sellaisena kuin mitä kaikkea olet.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys