Selaa kysymyksiä

Ahdistun seksistä ylipäätään

Elikkäs joo oon 14v poika. Mulla ei oo koskaa ollu kunnon tyttöystävää. On ollut 8kk sitte 2vk kokeilu. Pyydän jo anteeksi heti, jos aihe ei tänne kuulu. Mutta asiaan, tyttö halusi kanssani jo seksiä mutta minua alkoi aihe ahdistamaan. Ajatus tytön kanssa kiihottaa kovasti. Mutta pelkään että kun on tallaista ahdistusta, että olisin homo. En ole varsinaisesti pojista koskaan kiihottunut ja en ole koskaan poikiin ihastunut. Tytön kanssa suhde tuntuu luontaiselta. Minun kavereillani tuskin tallaista ahdistusta on, sillä heistä suurin osa on harrastanut jo seksiä. Eniten pelottaa, entä jos en pidäkään siitä, entä jos lerpahtaa kesken kaiken, entä jos en laukea, entä jos seksi epäonnistuu.

Hei

Olet huolissasi seksuaalisen suuntautumisen suhteen sen vuoksi että huomasit ahdistuvasi, kun tyttö ehdotti sinulle seksiä. Ajatus tytön kanssa kuitenkin kiihottaa kovasti. Voit olla huoletta – tuo ahdistus ei ole merkki homoseksuaalisuudesta vaan pojille hyvin tyypillisestä suorituspaineesta. Siitä kärsii myös moni aikuinenkin heteromies. Yllättävää kyllä suorituspaineeseen liittyvä ahdistus voi aktivoitua itselle kaikkein tärkeimmän tai kiihottavimman tyttöystävän seurassa. Meidän miesten seksuaalinen kiihottuminen näkyy erektiossa. Stressi on erektiolle ”vastamyrkkyä”. Stressiä meille kehittyy juuri silloin kun edessä on jokin itselle uusi tilanne. Siksi monelle miehelle käykin niin että kun on päässyt intiimiin kontaktiin ensimmäisen kerran ihailemansa naisen kanssa, niin ”pikkuveli” ei olekaan täysillä mukana. Mutta ei hätää. Usein tilanne rauhoittuu – varsinkin jos tyttöystävä on sellainen joka odottaa kumppaniltaan muutakin kuin pikaista seksiä. Yhdessä suomalaisessa elokuvassa (Kielletty hedelmä) on hieno kohtaus, jossa tyttö ja poika ovat ekaa kerta sillain yhdessä ja toinen toteaa, että tilanne jännittää kovasti. Siihen toinen toteaa rauhallisesti, että nyt me voidaan rauhassa olla vierekkäin ja odottaa että se jännitys menee itsestään ohi. Ja näin se on!

Kavereitten puheisiin kannattaa suhtautua pienellä varauksella. Harva uskaltautuu kertomaan sitä että stondis ei toiminutkaan, mikä on kuitenkin hyvin tavallista ekoissa kerroissa. Seksiin ei muuten tarvitse väkisin kiirehtiä. Vastaan tulee varmasti vielä tyttö, josta pidät oikein paljon ja jonka kanssa ajatus seksistä tuntuu riittävän turvalliselta. Silloin siinä on aikaa myös tutustua rauhassa toinen toisiinne ajatusten, tunteiden ja kehon tasoilla.

Toisekseen, ei homoseksuaalisuudessa ole mitään pelottavaa. Siinä on pelissä aivan samanlaiset tunteet kuin heterosuhteissakin. Ongelmaa voi tulla ympäristön asenteista, mutta nekin ovat vähitellen muuttuneet myönteisemään suuntaan. Homoksi ei tulla heterosuhteeseen liittyvästä ahdistuksesta vaan siitä että kokee myönteistä vetoa samaa sukupuolta olevaa kohtaan.
Toivottavasti tämä rauhoittaa sinua. Jos asia jäi vielä vaivaamaan ja jos asut pääkaupunkiseudulla tai Oulun lähistöllä niin voit ottaa yhteyttä Poikien taloon. Siellä on mahdollisuus keskustella kaikesta mikä huolestuttaa mm. omassa seksuaalisuudessa. Ks: poikientalo.fi ja poikientalo-oulu.fi

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys