Selaa kysymyksiä

Äääh...Niin hankalaa...

Tervehdys!
Kaikkeen sitä sitten elämä viekin. Nyt tänne neuvoa epätoivoisesti kysymään, koska mikään muu ei tunnu auttavan. Olen pian 40 lähestyvä nainen, miesten kanssa seurustellut ja pitkään naimisissakin ollut. Tällä hetkellä asumuserossa. Lapsiakin on siunaantunut. Ovat kaikki poikia, joten siitäkö naisenkaipuu?
Jo useiden vuosien ajan olen ihastunut naisiin, ensimmäisen kerran ehkä 10 vuotta sitten. Yhtä suorastaan palvoin ja menin hölmönä tunteeni laittamaan pitkällä viestillä. Ei hyvä, oli supernoloa ja pilasi meidän ystävyyssuhteen täysin. Sen jälkeen olen taas muutaman ihastuksen kyllä kokenut.
Tv-sarjojen naisiin ja lesbopareihin olen suorastaan sairaalloisen ihastunut ja tuijottanut sitten youtube-videoita sata kertaa putkeen. Mutta koskaan en ole tyttöä/naista pussannut, jos ei lasketa lapsuuden lääkärileikkejä ym.
Miten edetä asiassa? Toisaalta tahtoisin korjata avioliittomme lasten takia, mutta seksi miehen kanssa on väkinäistä ja vastenmielistä. Mutta mistä edes tietäisin mitä oikeasti haluan ja elänkö vain illuusiota? Äitini on tiukan uskovainen ja puhuu aina kamalalla tavalla homoista.

Tahtoisin niin hulluna olla ja silittää naista, mutta mitä menetän vaakakupissa? Ydinperheen? Tämä pähkäily on jatkunut jo liian pitkään näin.

Hei!

Olet viimeisen 10 vuoden aikana toistuvasti ihastunut naisiin. Tahtoisit silittää naista. Tunteesi siis virittyvät vahvasti naisiin, mutta arjen todellisuus jarruttaa etenemistä siihen suuntaan. Olet ollut naimisissa, nyt asumuserossa, miehen kanssa ja huollettavana on lapsia. Lasten vuoksi haluaisit korjata avioliiton – mutta seksi miehen kanssa tuntuu väkinäiseltä ja vastenmieliseltä. Äitisi puhuu homoista kamalalla tavalla. Pohdit mistä tietäisit mitä oikeasti haluat ja elätkö vain illuusiota. Pelkäät toisaalta ydinperheen menettämistä ja tunnistat toisaalta vetoa naisen läheisyyteen. Miten edetä?

Erotilanteessa on tietysti hyvä tutkia, mikä on teidät etäännyttänyt toisistanne ja löytyykö sellaista pohjaa, jonka varaan voitte rakentaa sellaisen suhteen, jossa keskinäisen rakkaudellisen ja eroottisen läheisyyden kaipuu tuntuu aidolta ja hyvältä. Lasten kannalta liitto, jossa ei ole vanhempien keskinäistä lämpöä, on kylmä koti. Jos sitten päädytte lopulliseen eroon, niin sen varmasti tiedätkin, että lasten kannalta on parasta, että jatkatte vanhemmuutta yhdessä sopien ja toisianne siinä tukien.

Se että tunteesi näin vahvasti kohdistuvat naisiin on mielestäni vakavasti huomioon otettava asia, kun pohdit avioliiton jatkamista. Onko teille kummallekaan oikein, jos sinä avioliitossasi miehesi vieressä kaipaatkin naisen kosketusta etkä niinkään miehesi. Eli on hyvä tutkailla sitä miten merkittäviä naisiin kohdistuvat tunteesi sinulle ovat. Nyt kun olette asumiserossa niin voisiko tämä olla oikea aika paneutua sen tutkimiseen?

Miten sitten tutkia omaa seksuaalista suuntautumistaan. Käytännön kokemuksethan ja niiden käsittely yhdessä jonkun toisen kanssa siinä usein auttavat. Ne kannattaa tehdä itseään kuunnellen. Yksi tapa tutkia naisiin kohdistuvaa vetoa on mennä tilaisuuksiin, joissa on homo- ja biseksuaalisia naisia. Yksi vaihtoehto siihen voisi olla Mummolaakso -nimisen yhdistyksen järjestämät tilaisuudet, joissa eri ikäiset naista rakastavat naiset (ei siis vain mummot) viettävät aikaa yhdessä. Tietoa yhdistyksen monipuolisesta toiminnasta saat osoitteesta mummolaakso.fi. Myös Setan paikallisilla järjestöillä eri puolilla Suomea (mm. Helsinki, Turku, Tampere, Lahti, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Rovaniemi) on monenlaista vertaisryhmätoimintaa myös naista rakastaville naisille. Järjestöjen toiminnasta saat tietoa niiden kotisivuilta, jotka löydät osoitteesta seta.fi/jasenjarjestot.

Yksi tapa löytää naista rakastavia naisia on laittaa ilmoitus esim. qruiser.com -sivustolle, joka on suunnattu myös naista rakastaville naisille, vaikka etusivun mainoksissa näkyy enimmäkseen miehiä. Se on ilmainen sateenkaarikansalle suunnattu deitti-sivusto, jonne voi tehdä omanlaisensa profiilin. Vastaava, hieman suppeampi, on myös koodi.fi sivusto.

Yksi hyvä vaihtoehto tunteittensa tutkimiseen on keskustelu toisen omaa seksuaalista suuntautumistaan tutkineen ihmisen kanssa. Sinuksi palvelun puhelinpäivystyksessä sinun on mahdollista keskustella pohdinnoistasi toisen naisen kanssa. Päivystys on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 19-21 numerossa 044 300 2355. Sinuiksi palvelun kautta on mahdollisuus saada myös kontakti puhelinvertaiseen, jonka kanssa voi sovitusti käydä turvallisin mielin omaan elämäntilanteeseen sekä omiin kokemuksiin ja unelmiin liittyviä keskusteluja. Ko palvelusta saat tietoa osoitteesta:
http://www.pirkanmaanseta.fi/sinuiksi-vertaispuhelin-haluatko-jutella-luottamuksellisesti-sateenkaarivertaisen-kanssa/

Se, että nainen, joka on mennyt avioon miehen kanssa, tunnistaa voimakasta vetoa toisiin naisiin vasta aikuisuudessa, on itse asiassa aika tavallista. Naimisiin meno ja lasten saaminen on varmasti monien kohdalla ollut keskeinen, elämälle merkitystä antava tavoite. Viime vuosiin asti heteroseksuaalinen avio/avoliitto on näyttäytynyt lähes ainoana ajateltavissa olevana vaihtoehtona siihen. Moni on löytänytkin omat henkilökohtaisemmat tarpeensa, jotka voivat suuntautua toisiin naisiin, vasta kun tällainen perhe lapsineen on saavutettu. Eli et todellakaan ole yksin tällaisessa tilanteessa!

On varmasti sekä sinun että lasten ja puolisosikin etu, että nyt rauhassa tutkailet tuntemuksiasi ja tarpeitasi yhdessä muiden omaa seksuaalisuuttaan tutkineitten ihmisten kanssa. Se voi tapahtua joko yhteisöllisissä tapahtumissa tai hyödyntäen edellä mainittuja vertaistuen muotoja. Se, että äitisi puhuu rumasti homoista, on varmasti erittäin ikävää kuultavaa. Silloin on hyvä muistaa, että hänen tietonsa homoseksuaalisuudesta on todennäköisesti hyviin vääristynyttä, minkä on johtanut torjuviin asenteisiin. Voi viedä oman aikansa ennen kuin hän pystyy ottamaan uutta tietoa vastaan. Siitä huolimatta sinulla on oikeus sellaiseen rakkauteen, jossa voit olla toiselle hyvä ja jossa toinen voi olla sinulle hyvä. Oli se sitten avioliitossa miehesi kanssa tai parisuhteessa toisen naisen kanssa. Lapsille on tärkeää, että vanhemmat pitävät huolta sekä heistä että itsestään.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys