Selaa kysymyksiä

Kumppani löi

Hei!
Olen 20-vuotias nuori aikuinen.
Mua on mietityttänyt yksi tilanne, joka tapahtui pari viikkoa sitten kumppanini kanssa.

Kumppanini on ensimmäinen seurustelukumppanini. Ollaan oltu yhdessä vajaa vuosi.
Suhteemme on mielestäni (ja myös kumppanini mielestä) ollut tasapainoinen ja kaikinpuolin hyvä. Kumppanini on mulle tosi tärkeä ja läheinen ja olen voinut luottaa häneen tosi paljon.

Pari viikkoa sitten meillä oli riitatilanne. Tätä ennen ollaan ratkaistu erimielisyydet yms. rakentavalla keskustelulla. Mutta nyt aika yksinkertaisesta ja pienestä erimielisyydestä keskustellessa keskustelu muuttuikin huudoksi ja riidaksi ja "päättyi" siihen että kumppanini löi mua kasvoihin.
Pelästyin sitä tosi paljon ja kumppaninikin pelästyi ja pyysi heti anteeksi ja kyseli, olenko kunnossa.
Seuraavana päivänä oli poski turvonnut ja mustelmilla, sen verran kovaa hän läpsäisi.

Ollaan harastettu sellaista seksiä, jossa olen halunnut että hän mm. lyö mua.
Mutta tämähän on toki ihan eri asia ja erilainen tilanne ja mm. lyöminen on sitä mitä haluan hänen tekevän ja se on täysin suostumuksellista.

Ei olla kovinkaan paljoa puhuttu kumppanini kanssa tästä tilanteesta ja mulla on nyt todella epävarma olo.
Kumppanini on toki edelleen mulle tärkeä, mutta tämä tilanne vähensi luottamustani häneen todella paljon.
Tuntuu etten voi enää millään tavoin luottaa häneen samalla tavalla kuin ennen.
En tiedä mitä pitäisi tehdä?

Hei!
Anteeksi että palvelumme ruuhkautumisen vuoksi pääsen vastaamaan viestiisi vasta nyt!

Seurustelukumppanisi on riidan yhteydessä lyönyt sinua kasvoihin. On ymmärrettävää että sinulle tuli siitä todella epävarma olo ja vähensi kumppaniisi liittyvää luottamusta merkittävästi. Asiaa kannattaakin käsitellä yhdessä sitä pohtien. Ei vain niin että toinen pyytää anteeksi vaan sillä tavalla, että saat selville, onko tällaista tapahtunut hänen muissa ihmissuhteissaan. Eli onko hänellä tietyissä tilanteissa vaikeus hallita tunteitaan ja voisiko tilanne uusiutua. Sen lisäksi on hyvä kertoa hänelle mitä tuo isku kasvoihin sinulle merkitsi ja tarkistaa ymmärtääkö kumppanisi todella sen, mitä hänelle kerroit. Asiaa ei saisi nyt haudata maton alle, sillä sieltä se voi ponnahtaa esiin hallitsemattomalla tavalla. Jos kumppanisi oikeasti säikähti sitä mitä hän teki ja on siitä aidosti pahoillaan, niin häntäkin voi helpottaa se, että otatte asian ”tarkkaan syyniin”, jotta vastaavaa ei pääse uudestaan tapahtumaan. Perinpohjainen keskustelu tapahtuneesta ja kumppanisi tavasta reagoida ärsyyntyneenä sekä rakentavat riitojen ratkaisut jatkossa voivat vähitellen palauttaa luottamustasi häneen.

Se että teillä on ollut seksiä, jossa olet halunnut, että kumppanisi lyö sinua, ei oikeuta lyömistä muissa yhteyksissä. Päinvastoin. Jos kumppanisi lyö sinua riidan yhteydessä niin hän loukkaa sinua kaksin verroin, koska lyömällä riidan yhteydessä sinua, hän osuu sinussa erityisen herkkään ja merkitykselliseen kohtaan väärässä yhteydessä järkyttäen perusluottamustasi asiassa jossa olet hänelle avautunut.

Jos kumppanisi ei suostu keskusteluun, niin kysy syytä siihen. Jos hän syyllistää iskusta sinua niin silloin on syytä huolestua hänen kyvystään ottaa vastuuta teoistaan ja tuntea rajojaan. Jos koette itsenne avuttomaksi asian käsittelyssä, niin suosittelen, että varaatte ajan pariterapeutille.

Parisuhdeväkivaltaan on tarjolla myös erityispalveluita. Yksi niistä on Nollalinja.fi, jonka kautta saa tietoa muista palveluista ja siitä, miten toimia kun kohtaa lähisuhdeväkivaltaa.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys