Selaa kysymyksiä

Olenkohan kuitenkin homoseksuaali?

Olen 40+ mies. Lapsuudestani asti muistan pitäneeni naisten vaatteista ja niitä kokeilinkin aina kun mahdollista. Murrosiässä olin jo tilannut postimyynnistä kesäansioillani kaikkea ihanaa, mutta eihän niitä julkisesti voinut käyttää. Asian pidin piilossa liki 30 vuotta avioliiton, perheen ym. sosiaalisen paineen vuoksi. Eron jälkeen päätin uskaltaa ja olenkin jo vuosia pukeutunut vähän kerrallaan naisellisemmin uloskin. Vielä kymmenen vuotta sitten en olisi haaveillutkaan edes siitä, mitä nyt olen.

Netistä olen katsellut paljonkin ikäisteni transvestiittien kuvia ja olen huomannut, että kiihotun kovasti miehistä, jotka pukeutuvat naisellisesti, mutta joissa on jotain selvästi miehekästäkin, esimerkiksi kapea lantio, isohkot kämmenet ja hiukan kulmikas leuka. Kokonaan naiselta näyttävistä en innostu, vaikka toki kauniita ovatkin. Ajan myötä myös muu miehiin liittyvä seksuaalisuus on alkanut kiinnostaa aina enemmän. Haaveilen läheisyydestä naisellisen miehen kanssa ja kuvitellessani tilanteen johtavan hellään seksiinkin kiihotun valtavasti ja saatan masturboida pitkäänkin orgasmin rajoille yhä uudestaan. Herään jopa öisinkin onanoimaan ajatellen vaikkapa karvatonta miestä sukkahousuissa.

Naisista en ole koskaan kiihottunut, en aviossa enkä sen jälkeenkään. Romanttisia tuntemuksia on kyllä ollut ja siinä mielessä parisuhde naisenkin kanssa on kiinnostanut, mutta (ehkä minustakin johtuneet) pettymykset naisten kanssa ovat vieneet mielenkiinnon kanssakäymiseen. Ehkä tunne miehen rooliin pakottamisesta on myös hävittänyt halun. Minulla on muutama hyvä naisystävä, mutta suhde ei kiinnosta - ilmeisesti tunne on molemminpuolista. Muuten viihdyn naisten seurassa ja pidän heitä viehättävinä. Jotenkin alitajuisesti kuvittelen minusta kiinnostuneiden naisten olevan lesboja, kunnioitan heitä suuresti muutenkin, mutta erityisesti, jos näin olisi. Naisten välinen hellyys kiihottaa, ehkä myös siksi, että itsekin kuvittelen olevani kiinnostunut omasta sukupuolestani - naisellisena toki.

Gay-chateissa olen usein ja seuraan deitti-ilmoituksia, silti naisellisuutensa ja homoutensa kanssa rehellistä miestä en ole vielä tavannut. Kerran olen käynyt homoravintolassa ja siellä ihastuin lähes ikäiseeni transvestiittimieheen ja ensi kerran tajusin kiihottuvani miehen kapeasta lantiosta mekossa. Tilanne ei johtanut mihinkään, mutta kipinä jäi. Dildoa olen kokeillut ja hiljaa edeten sillä leikkiminen oli todella nautinnollista.

Ulkona "oikeassa elämässä" en kuitenkaan tunne mitään vetoa miehiin, elleivät ole erityisen naisellisia ja näitä en juuri ole nähnyt. Naisiinkaan en tunne vetoa, eivätkä hekään vaikuta kiinnostuneelta minusta, johtuisiko enenevästi naisellisesta pukeutumisestani ja olemuksestani. Romanttisesti kaipaan kuitenkin naista lähelleni. Mikä minä oikein olen?

Hei!

Olen huomannut, että kiihotut miehistä, jotka pukeutuvat naisellisesti ja joissa on samalla selvästi miehekkäitäkin piirteitä, esimerkiksi kapea lantio, isohkot kämmenet ja hiukan kulmikas leuka. Kokonaan naiselta näyttävistä et innostu. Romanttisesti kaipaat lähellesi naista. Pohdit sitä, minkä määritelmän voisit antaa itsellesi.

On ymmärrettävää, että haluamme löytää itsellemme jonkin määritelmän, jonka avulla voimme todeta että emme ole ainoa laatuaan. Toisaalta määritelmät eivät pysty kertomaan koskaan koko totuutta miestä. Sekä seksuaalinen suuntautuminen että sukupuoli ja sen kokeminen ovat monikerroksisia ilmiötä ja niiden yhdistelmästä koostuu todella monenlaisia tapoja kokea itsensä ja kiihottua toisista ihmisistä. Sinä virityt seksuaalisesti nähdessäsi/kuvitellessasi miestä jossa on sekä miehisiä että naiseillisia piirteitä sopivassa suhteessa toisiinsa. Tällainen seksuaalinen virittyminen on varmaankin suhteellisen tavallista ja monista tällainen miehisyyden ja naisellisuuden yhdistelmä on muutenkin hyvinkin kiehtova asia. Ylitetäänhän siinä monille ahtaaksi muodostuneet sukupuolilokerot.

Sekin että romanttiset tunteesi kohdistuvat naisiin ja eroottiset naisellisesti pukeutuneisiin miehiin, on hyvin ymmärrettävää. Romantiikassa etsimme usein turvallisuutta ja erotiikassa jännittävyyttä, rajojen rikkomista. Ongelmaksi varmaan voi muodostua se, miten voi ihmissuhteissaan halutessaan yhdistää romanttiset ja eroottiset tarpeensa jos ne virittyvät eri suuntiin. Viestisi perusteella sinulla on ollut vaikeuksia löytää mielestäsi seuraa antoisaa seksikokemusta ajatellen. Seuran hakemisessa oma selkeys on aina avuksi, eli se että osaa arvostaa omaa mieltymyksiään ja ilmaista niitä, samoin kuin se, että pitää itsestään huolta ja uskaltaa olla haluttavan näköinen. Kontaktin otossa taas tarvitaan yhdistelmä herkkyyttä tunnistaa toisen reaktioita ja rohkeutta ilmaista omia tunteitaan.

Transvestiiteista huomattava osa on heteroseksuaaleja mutta joukosta löytyy varmasti myös biseksuaaleja varsinkin naiseuttaan ilmentäessään. Tässäkin sensitiivisyys toista kohtaan voi antaa mahdollisuuden tutkailla puolin ja toisen kummankin viehtymyksiä, tarpeita ja tunteita. Vertaistukea voi löytyä mm. dramwearclub.net sivuston kautta.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys