Selaa kysymyksiä

Mitähän tästä ajatella?

Sain tietää että ihastukseni onkin transpoika, itsekin olen transpoika mutta tää tuli täysin yllätyksenä. Luulin todella hänen olevan söpö tyylikäs nuori tyttö. Tosin kyllähän mä sen huomasin, että hän ei pukeutunut tyttöjen vaatteisiin, mutta eihän se vielä mitään. Toki myös hän halusi häntä kutsuttavan eri nimellä mutta mä vaan aattelin et se oli niinku lempinimi. Ei ole muuten ensimmäisen kerta, kun vahingossa ihastun johonkin transpoikaan. Ei tässä kyllä mikään ongelma toki ole, mutta olen kyllä itse hetero ja tunnen vetoa naisiin. Joten kun hän onkin poika en oikein enää tiedä. Tietysti kannatan seksuaali ja sukupuolivähemmistöjä, sillä kuulun sukupuolivähemmistöön itse. Seksuaalisuuteni on vielä hakusissa mutta naisiin olen suuntautunut eniten

Hei!
Anteeksi että palvelumme ruuhkautumisen vuoksi pääsen vastaamaan viestiisi vasta nyt!

Olet löytänyt ihastuttavan ihmisen, joka on myös, niin kuin sinäkin, transmies. Asia olisi mitä ihanin, mutta ongelmaksi tulee se, että koet itsesi heteroksi, jolloin sinun on voi vaikea tukea hänen miehisyyttään.

Mihin muuten ihastuit hänessä? Hänen yksilöllisiin piirteisiinsä vai sukupuoleen? Miten koet tämän ihastuksesi kohteen seksuaalisesti? Aika monillahan on nykyään kyky ihastua ja virittyä seksuaalisestikin ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta. Ongelmalliseksi asia tietysti voi tulla, jos näet hänet voittopuoliseksti tyttönä, etkä poikana, ja toivot hänen ylläpitävän niitä puolia itsessään vastoin hänen omaa haluaan. Jos hänelle taas on OK että ihastut hänessä tyttömäisiin piirteisiin ja ne ovat hänelle itselleen OK, niin silloinhan teidän suhteenne voi toimia.

On hyvä tutkailla sitä, mihin piirteisiin ihmisissä ihastuu ja mitä toisen sukupuoli itselle merkitsee. Osallahan se, että kumppani on ”vastakkaista” sukupuolta tavallaan vahvistaa omaa sukupuolikokemusta. Tämähän tulee esiin silloin kun heteroparin mies lähtee korjauttamaan kehonsa naiseksi. Silloin osa vaimoista kokee sen loukkauksena omaa sukupuoltaan kohtaan, koska menettävät miehessä sen vastakohdan. Osalle vaimoista taas puolison sukupuoli ei suuresti vaikuta omaan sukupuolen kokemukseen. Siinäkin me olemme monenlaisia yksiöitä.

On ymmärrettävää, että haluat olla solidaarinen toisia sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan etkä halua loukata heitä parin valinnassa. Toisaalta sinulla on oikeus omanlaiseesi seksuaalisuuteen ja solmia sellaisia suhteita, joissa voit siitä nauttia. Pelkän solidaarisuuden varaan ei parisuhdetta kannata perustaa vaan sen perustana on hyvä olla aito ihastuminen ja rakastuminen toiseen ihmiseen eri piirteineen. Jos sinulle toisen naiseus on merkittävä osa seksuaalista ja romanttista vetoa niin sinun on hyvä olla rehellinen sen kanssa ja antaa sen vaikuttaa parin valintaan. Jos taas toisen naiseus on vain yksi vetoa synnyttävistä tekijöistä niin silloinhan voi rauhassa tutkia, miten suhde toimii, vaikka toinen on luopumassa niistä puolista itsessään. Jos sitten huomaa, että veto toiseen katoaa, se on hyvä ottaa puheeksi jotta kumpikin voi tehdä uusia valintoja.

Voisiko muuten toistuvien transpoikiin ihastumistesi taustalla olla se, että tunnistat heissä jotain tuttuutta, joka tekee tutustumisen helpommaksi. Tai onko peräti niin, että ihastutkin miehiin, joiden sukupuolessa on ripaus feminiinisyyttä?

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys