Selaa kysymyksiä

Apua, olenko bi vai lesbo

Olen jo 60 täyttänyt nainen. Naimisissa vuosikymmeniä. Olen seksuaalisesti täysin tyydyttämätön liitossani. Nyt katselen lesbovideoita ja kadulla kiinnitän huomioni vain naisten takamuksiin ja rintoihin. Kiihotun näistä lesbovideoista ja itseäni tyydytän näitä katsellessa. Saan orgasmin, jota en puolisoni kanssa saa. Emme rakastelekaan kovin usein. Valtavan tyydyttävän orgasmin olen saanut syrjähypystä joskus nuorena sekä tyydyttäen itseäni. Tiedän, että tällaisten mummoikäisten kysymykset eivät kuulu tänne, mutta voitteko auttaa?

Hei

Pohdit, oletko lesbo vai bi, kun avioliitossasi jäät täysin vaille seksuaalista tyydytystä. Seksuaalinen huomiosi kiinnittyy vain naisten takamuksiin ja rintoihin ja katselet lesbovideoita ja silloin saat itsetyydytyksessä orgasmin.

Kuvauksesi perusteella näyttää siltä, että ainakin tällä hetkellä koet seksuaalista vetoa pääasiassa naisia kohtaan ja siinä mielessä voisit kutsua halutessasi itseäsi lesboksi. Et juurikaan kerro siitä, oletko kokenut avioliittosi aikana missään vaiheessa miestäsi kohtaan seksuaalista vetoa ja saanut seksuaalista nautintoa hänen kanssaan. Kerrot että olet saanut syrjähypystä valtavan tyydytyksen, ilmeisesti miehen kanssa?. Jos elämäsi aikana olet toistuvasti kokenut vetoa myös miehiä kohtaan, niin silloin voidaan ajatella, että olet aiemmin ollut mahdollisesti biseksuaali. Ihmisen seksuaalinen suuntautuminen ei ole välttämättä vakio läpi elämän vaan siinä voi tapahtua muutoksia monissa eri kohdin. Näin on todettu etenkin naisten kohdalla.

Et kerro tässä viestissä nuoruudestasi. Silloin kun sinä olet ollut nuori, niin oli hyvin tavallista, että heteroliittoa pidettiin niin itsestään selvänä, että hyvin moni henkilö, joka oli tunnistanut jossain määrin vetoa samaa sukupuolta kohtaan, pyrki ohittamaa nuo tuntemuksensa ja hakeutui parisuhteeseen vastakkaista sukupuolta olevan kanssa perheen perustamiseksi ja lasten saamiseksi. Tämä oli vielä tyypillisempää naisille kuin miehille, olihan tyttöihin iskostettu jo lapsena äitiyden ihanne. Moni naisista tunnistikin oman lesboutensa tai biseksuaalisuutensa vasta saatuaan lapset ja huomattuaan että suhde mieheen tuntuukin etäiseltä ja sen sijaan suhde naiseen vetää puoleensa.

On siis makuasia, määritteleekö itsensä heteroksi, biseksuaaliksi vai lesboksi/homoksi, kun on ollut heterosuhteessa ja huomaa kiihottuvansa samaa sukupuolta olevista. Moni ratkaisee asian tutkimalla sitä, kokeeko seksuaalisen vedon lähes yhtä voimakkaana kumpaankin sukupuoleen vai onko veto jompaankumpaan suuntaan huomattavasti voimakkaampi kuin toiseen. Jos vetoa on melko selkeää kumpaankin suuntaan, vaikka olisivat luonteeltaan hieman erilaisia, niin biseksuaalisuus on aika luonteva termi kuvamaan tilannetta. Jos taas jompikumpi on selvästi voimakkaampi niin voi käyttää joko termiä hetero, jos veto kohdistuu vastakkaiseen sukupuoleen, homo/lesbo jos se kohdistuu samaa sukupuolta olevaan, mutta myös bi samaa voi käyttää halutessaan kertoa että pystyy periaatteessa kiihottumaan kummastakin.

Kuten edellä totesin suuntautuminen voi vaihdella elämän eri vaiheissa. Silloin voikin määritellä itselleen kaksiosaisen määritelmän: pidempiaikaisen ja ajankohtaisen. Jos sinulla on aiemmin ollut selvästi vetoa sekä miehiin että naisiin (tai enimmäkseen miehiin) ja nyt vain naisiin niin silloin voisit määritellä sen niin että elämäsi aikana olet ollut bi (tai jopa hetero) ja tällä hetkellä taas lesbo. Jos taas jo nuorempana olet kokenut naiset seksuaalisestit voimakkaammin puoleensa vetäviksi, niin silloin voisit kuvat itseäsi lesboksi sekä pidemmältä ajalta että ajankohtaisesti.

Tämä palvelu on suunnattu kaiken ikäisille. Seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli voivat pohdituttaa meitä missä iässä tahansa. Seksuaalisuus on monelle ikääntyvälle ihmiselle itse asiassa antoisampaa kuin koskaan aiemmin elämässä antaen nautintoa, energiaa ja tyytyväisyyttä. Moni itse asiassa vapautuu omassa seksuaalisuudessaan yli viisikymppisenä, kun elämän velvoitteet hieman helpottavat ja tulee uskallusta kyseenalaistaa vanhat huonosti toimineen kuviot.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys