Selaa kysymyksiä

Aikuinen nainen

Saako aikuisen vastentahtoisen naisen houkutella ja alistaa seksiobjetikseen rahalla/huumeilla millä hyvänsä.

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että otit yhteyttä meihin.

Kaikki seksuaaliset teot, joihin ei ole suostumusta kaikilta osapuolilta, ovat seksuaalista väkivaltaa. Suostumuksellisuuden edellytys on, että (1) henkilöllä on kaikki tieto joka tilanteessa on olennaista (ei esim. valehtelua tai huijaamista) ja (2) että hän on sellaisessa psyykkisessä tilassa jossa päätöksen voi aidosti tehdä sekä (3) kieltäytymisen voi tehdä turvallisesti ilman pelkoa väkivallasta, lähtemisen estämisestä, kiristämisestä tms. Esimerkiksi nukkuva, päihtynyt, pelokas tai kognitiivisilta kyvyiltään kehittymätön ihminen ei voi antaa suostumustaan. Suomessa seksin suojaikäraja on 16 vuotta, joten myöskään alle 16 vuotias ei voi antaa suostumusta seksiin aikuisen kanssa.

Sen sijaan suostumuksellinen alistaminen ja ”seksiobjektina käyttäminen” on tavallinen osa BDSM-/kinkyseksiä. Onko tällainen seksi sinulle entuudestaan tuttua? BDSM-piireistä löytäisit varmasti naisen, joka haluaisi alistettavaksesi vapaaehtoisesti. Tällöin täytyy toki ensin käydä läpi turvallisuuteen, suostumukseen, rajoihin yms. liittyvät seikat. BDSM-seksiin ja -suhteisiin voit tutustua esim. Tiia ja Jouni Forströmin BDSM-aapisen avulla (Like-kustannus 2016). D/s-seksissä dommen (alistajan) valta on toki vain näennäistä, ja todellinen valta on tietyssä mielessä subilla, jolla on oikeus ja velvollisuus käyttää esim. turvasanaa tai -elettä, jotta tilanne säilyy suostumuksellisena. Tilanteen etukäteissuunnittelun apuna voi käyttää erilaisia BDSM-seksin listauksia siitä, mikä voisi olla kiinnostavaa ja mikä ei, ks. esim. https://abcsofkink.com/wp-content/uploads/2020/03/BDSM-Checklist-CreatureSir.pdf

Toinen tapa kokea suostumuksellista alistamiseen liittyvää seksiä on maksullisten seksipalvelujen käyttäminen. Suomessa seksin ostamista ei ole kriminalisoitu, paitsi alaikäiseltä, ihmiskaupan tai parituksen uhrilta. Ole tarkka, ettei palveluntarjoaja kuulu näihin ryhmiin ja pyri varmistamaan asia etukäteen. Kerro selkeästi, minkälaisesta seksitilanteesta olet kiinnostunut ja varmista, että seksityöntekijällä on osaamista BDSM-seksin alueelta.

Jos taas olet kiinnostunut nimenomaan ei-suostumuksellisesta seksuaalisuuden toteuttamisesta, nousee huoli siitä, että ajautuisit toteuttamaan tällaisia tekoja. Oletko itse huolissasi siitä, että seksuaalinen käyttäytymisesi voisi sisältää epäeettisiä ja/tai laittomia piirteitä? Jos näin on, niin sinua voidaan auttaa. Tällaisen kiinnostuksen kanssa on mahdollista oppia elämään ilman että sitä koskaan toteuttaa. Ajatus ei ole teko, mutta jos huomaa suunnittelevansa tekoa tai pyrkivänsä siihen suuntaan, on hyvä hakea apua välittömästi. Tampereen Välitä-yksikkö https://www.seksuaalivakivalta.fi/hae-apua/jos-olet-tekija/ auttaa nimettömänä, ilmaiseksi ja etänä. He ovat tottuneet huolehtimaan asiakkaan tunnistamattomuudesta ja osaavat ottaa asiallisesti vastaan huolet kaikenlaisista mieliteoista. Yhtä hyvää palautetta olen kuullut asiakkailta vastaavalla tavalla toimivasta Oulun Serita-yksiköstä https://www.seritatyo.fi/

Lähde vastuullisesti ja eettisesti kohti BDSM-seksiä sitä toivoessasi tai hae rohkeasti apua, jos muiden ihmisten rajojen kunnioittaminen tuntuu sinusta hankalalta.

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys