BI suhteessa - miten käy toisen seksuaalipuolen?

Olen havahtunut siihen, että en ole hetero vaan BI, koska haluaisin sänkyyn naisen kanssa, vaikka olen naimisissa miehen kanssa. Olen miettinyt, että miten muut BI ihmiset, jotka ovat naimisissa, selviävät tilanteesta? Onko tyypillistä, että toinen puoli kiinnostuksesta vain työnnetään taka-alalle, vai toteutetaanko sitä puolta, esim. katselemalla pornoelokuvia, vai käymällä vieraissa vai miten?
Kun olen nyt itse tämän kiinnostukseni naisiin vihdoin itselleni myöntänyt, niin ajatus siitä, että jatkan avioliittoani, mutta en ikinä pääse kokeilemaan seksiä naisen kanssa tuntuu tosi pahalta ja väärältä. Miten voisin ikinä olla täysin onnellinen, jos en tätä puolta saa toteuttaa? Onko teillä tietoa, miten yleensä BI:n suhteissa/avioliitoissa toimitaan?

Kysynyt Hukassa

Vastaus

Hei
Löydettyäsi seksuaalisen halusi myös naisia kohtaan ajatus siitä että et ikinä pääsisikokeilemaan seksiä naisen kanssa tuntuu pahalta ja väärältä ja mietit miten voisit olla täysin onnellinen jos se jäisi kokematta. Mutta miten toimia kun on naimisissa miehen kanssa? Toisaalla on itselle tärkeä ihmissuhde ja toisaalla voimakas halu kokea jotain aivan uutta puolta itsessään. Kysytkin miten muut ovat ratkaisseet vastaavan tilanteen.

Siinä ihmiset tekevät varmasti hyvin monenlaisia ratkaisuja riippuen mm. voimassa olevan parisuhteen tilanteesta. Siksi onkin hyvä pohtia ensiksi nykyisen suhteen tilannetta. Onko siinä kaikki niin hyvin kuin itse toivoo? Onko jotain joka on ruvennut vaivaamaan? Olisiko siinä tehtävissä jotain? Joskushan seksuaalisuuden suuntautuminen suhteesta ulospäin voi olla merkki siitä että jotkut omat tarpeet eivät siinä riittävästi tyydyty. Jos näin on, niin silloin voisi olla hyväksi tutkia joko kahdestaan tai pariterapeutin avustuksella miten voitte nyt kumpikin suhteessanne ja mitä voisitte tehdä suhteen parantamiseksi. Silloin toki tulee tutkituksi sekin, onko suhteessa riittävästi keskinäistä yhteenkuuluvuutta ja halua työskennellä suhteen hyväksi, vai olisiko ero parempi vaihtoehto.

Jos parisuhteen tilanne myös seksuaalisesti on itseä tyydyttävä ja puolison kanssa on hyvä luottamus ja huomaa sen ohessa haaveilevansa seksistä tai eroottisesta suhteesta naisen kanssa niin silloin yksi vaihtoehto on puhua avoimesti asiasta miehen kanssa. Silloin voisit olla avoin omista tarpeistasi ja voisitte yhdessä miettiä millä tavoin voisit toteuttaa niitä. Toki avoimuuteen sisältyy riski, että mies pahoittaa mielensä ja voi tulla mustasukkaiseksi. Mutta sekin lienee suhteen kannalta parempi vaihtoehto kuin se että käy salaa vieraissa ja kantaa siitä huonoa omaatuntoa kunnes jää kiinni.

Joillekin fantasia ja itsetyydytys ovat osoittautuneet riittävän hyväksi ratkaisuksi. Kaikilla on oikeus omiin seksuaalisiin fantasioihinsa riippumatta siitä onko parisuhteessa vai ei. Onkin hyvä erottaa toisistaan fantasiat ja todellisuus. Joillekin riittääkin se että toteuttaa osan seksuaalisuudestaan yksin fantasioittensa parissa ja hyödyntäen eroottisia kuvia ja tarinoita.

Naisiin kohdistuvan kiinnostuksen työntäminen kokonaan taka-alalle voi onnistua silloin jos kiinnostus on vain merkki siitä että nykyisessä suhteessa on jotain pielessä ja on valmis käynnistämään työskentelyn puolisonsa kanssa suhteen parantamiseksi. Mutta jos suhde miehen kanssa on tyydyttävä ja tunteet naisia kohtaan tuntuvat silti aivan ihanilta niin ajatus kummastakaan luopumista tuntuu varmasti hyvin surulliselta. Silloin olisi hyvä löytää luotettava keskustelukumppani, esimerkiksi seksuaaliterapeutti, jonka kanssa voisi avoimesti tutkailla omia tarpeitaan, tunteitaan, arvojaan ja löytää vähitellen itselleen sopivia ratkaisuja. Käynnit terapeutilla toki maksavat mutta onhan kyse sinun onnellisuudestasi!

Jussi Nissinen