Selaa kysymyksiä

Koen toiset naiset sekä kiihottavina että pelottavina

Olen 26 vuotias perheenäiti joka on aina tiennyt tykkäävänsä myös tytöistä. Minua on haukuttu ala-asteelta asti lesboksi ja huoraksi, samaa jatkui yläasteelle asti. En ole ikinä oikein osannut olla tyttöjen seurassa. Kavereitakin minulla on enemmän poikia ollut aina. Asuin sijaisperheessä jossa seksi ja seksuaalisuus olivat suuri tabu, itsetyydytys väärin ja sairasta jne. Olen ollut ainoastaan miesten kanssa ja yrittänyt todistella kaikille olevani umpihetero. Olen aina ollut epävarma itsestäni ja seksuaalisuudestani kokemustenpuutteen takia. Kerroin nykyiselle miehelleni pari vuotta sitten mieltymykseni naisiin ja hän vaati päästä leikkeihin mukaan jos joskus aion kokeilla, mutta en missään tapauksessa saa kokeilla liittomme aikana. Miksi hän oli näin ilkeä?

Haluaisin kokeilla seksiä naisen kanssa mutta minulla ei ole aavistustakaan kuinka naisia lähestytään ja mitä tulisi tehdä..?. Olen nyt parin vuoden aikana tullut enemmän ja enemmän sinuiksi itseni ja seksuaalisuuteni kanssa, pystyn ääneen myöntämään vaan en tiedä mikä olen. Näen ihmiset ihmisinä, en luokittelee sukupuolen mukaan, mutta miksi näen naiset niin hankalina ja jotenkin pelottavia? silti kiihotun ja haaveilen suhteesta ja seksistä naisen kanssa.. mieltäisin itseni bi-seksuaaliksi koska myös miehet saavat minut syttymään, mutta voinko sanoa itseäni bi-seksuaaliksi vaikken ole naista ikinä kokenutkaan? Mistä tiedän ettei naiset ole vain joku fantasia? miksi näen naiset ilkeinä ja ikävinä ihmisinä, vaikka silti tunnen suurta mielenkiintoa heitä kohtaan? Olenko itse vain niin epävarma että karkoitan muut sillä pois?

Hei

Kerrot että aina tienneesi että tykkäät myös tytöistä. Kerroit myös että ala-asteelta asti sinua on haukuttu lesboksi ja huoraksi etkä osannut olla tyttöjen seurassa vaikka olit heistä kiinnostunut. Ketkä sinua haukkuivat, tytöt vai pojat vai molemmat? Puuttuiko kukaan siihen? Kodissasi et saanut eväitä seksuaalisuutesi ymmärtämiseen ja hyväksymiseen. On ymmärrettävää että nykyäänkin naiset herättävät toisaalta kiinnostusta heitä kohtaan ja toisaalta ikäviä mielikuvia heistä. Kun lasta kiusataan, se vaikuttaa hänen perusturvallisuuden tunteeseensa ja se voi näkyä erilaisina pelkoina muiden ihmisten seurassa. Alitajuiset muistumat lapsuusajan traumaattisista kokemuksista voivat häiritä ihmissuhteiden rakentamista nuoruudessa ja aikuisuudessa. Siksi niitä olisi hyvä työstää turvallisen ihmisen seurassa, jolloin luottamus omiin tunteisiin ja itsensä hyväksyminen vahvistuvat.

Kysyt voitko sanoa itseäsi biseksuaaliksi vaikka et ole rakastellut naisen kanssa. Jos sekä naiset että miehet toistavasti herättävät sinussa seksuaalisia tuntemuksia, voit sanoa olevasi biseksuaalinen riippumatta siitä oletko rakastellut heidän kanssaan. Haluaisit kokeilla seksiä naisen kanssa, mutta et tiedä miten lähestyä. Kerrot että olet perheenäiti ja sinulla on mies, jolle olet kertonut että myös naiset kiinnostavat sinua. Hänen reaktionsa oli sinulle pettymys. Missä määrin tämä ristiriitainen tilanne, jossa miehesi tietää biseksuaalisuudestasi eikä hyväksy sen toteuttamista, vaikeuttaa entisestään yritystä lähestyä toista naista seksuaalisesti? Mietit ehkä mihin se voisi johtaa jos miehesi saisi tietää että sinulla on ollut seksiä naisen kanssa? Mitkä asiat elämässäsi vaarantuvat?

Mietit, miksi näet naiset ilkeinä ja ikävinä ihmisinä. Taustalla voi olla lapsuudenaikaiset tai myöhemmät tyttöihin/naisiin liittyvät ikävät kokemuksesi. Mieti tuntemiasi naisia. Keihin heistä voisit kuitenkin luottaa? Miten ja mistä tunnistat sen että ihminen on luottamuksesi arvoinen? Keiden lähellä sinun on hyvä olla? Kielteiset ennakkokuvat voivat estää näkemästä monissa naisissa olevia lämpimiä ja rakastettavia puolia. Siksi voisit ruveta aktiivisesti etsimään ja tunnistamaan niitä siellä missä niitä voisi olla. Se voi olla myös polku tilanteeseen, jossa voisit rakastua naiseen ja rakastella hänen kanssaan, jos olet niin päättänyt ja koet sen oikeaksi itsellesi. Tärkeintä on että tilanne on sinulle riittävän turvallinen. Pienin askelin, toisissa ja itsessäsi hyviä puolia tunnistaen, voit vahvistaa turvallisuuden tunnettasi muiden läheisyydessä, jolloin voit päästää heitä entistä lähemmäksi itseäsi.

Jussi Nissinen
Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelu

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys