Selaa kysymyksiä

Aseksuaali?

Luulen olevani aseksuaali. en ole koskaan yhdenkään poikaystäväni(olen nainen) kanssa tuntenut seksuaalista vetoa. Se ei vain huvita. Harrastan seksiä vain miellyttääkseni häntä. Mutta viime aikoina tästä on tullut taakka koska en haluaisi seksiä yhtään. Rakasta miestäni, mutta en halua seksiä, mitä teen? Miten kerron tämän poikaystävälleni?

Hei

Mietit miten kertoisit miehellesi että et ole nauttinut seksistä kenenkään kanssa, et siksi myöskään hänen kanssaan. Teidän kummankin kannalta on hyvä että otat asian puheeksi. Sinulle ei ole hyväksi että suostut seksiin vain toista miellyttääksesi. Miehesi, jos hän aidosti rakastaa sinua, ei varmaankaan halua että suostut seksiin vain häntä miellyttääksesi samalla kun kärsit siitä. Monellehan toisen hyvinvointi on parisuhteessa vähintään yhtä tärkeää kuin oma. Ymmärrän että asian puheeksi ottaminen ei tunnu helpolta ja yksinkertaiselta. Rakastat miestäsi ja mietit varmaan miten hän reagoi asiaan ja vaarantuuko suhteenne tulevaisuus. Sinun on hyvä tietää että sinulla on täysi oikeus romanttiseen suhteeseen ilman velvoitteita liittää siihen seksuaalista suhdetta.

Kun otat asian puheeksi miehesi kanssa, niin sinun on hyvä kertoa mistä kaikesta pidät hänessä. Sitten voit kertoa omasta aseksuaalisuudestasi ja siinä yhteydessä olisi hyvä että voisit antaa hänelle yleistietoa aseksuaalisuudesta. Voisitte sitten yhdessä hankkia siitä lisätietoa, tehdä tiedonhankinnasta yhteisen projektin. On tärkeä että miehesi ymmärtää, että vika ei ole hänessä eikä sinussa, vaan kyse on siitä, että osa ihmisistä on synnynnäisesti aseksuaalisia ja terveitä juuri sellaisina. Sitten voitte pohtia sitä, mitä seksuaalisuus merkitsee miehellesi ja millä tavoin hän voi jatkossa nauttia seksuaalisuudestaan hänelle tyydyttävällä tavalla sinua loukkaamatta. Voi olla että aluksi asia on miehellesi shokki. Hän voi tarvita aikaa asian sulatteluun ennen kuin pääsette rakentavaan keskusteluun. Toivottavasti löydätte vähitellen teille sopivan tavan toteuttaa keskinäistä rakkautta niin että kumpikin kokee tulevansa hyväksytyksi sellaisena kuin on ja että siinä otetaan huomioon kummankin tunteet ja että kumpikin vastaa omista tunteistaan.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys