Selaa kysymyksiä

What to dooo

Hei mä oon poika. Tosin mulla on tytön vartalo. Ihmiset yleensä pitää mua poikana, koska mä näytän pojalta, mulla on siilitukka ja mä käytän poikien vaatteita ja mun rinnat on onneksi niin pienet ettei ne näy paidan alta vaikken bindereitä käytäkään. Mä tykkään korjata autoja ja hitsata ja rakentaa ja laskea matikkaa (rekkakuskin koulutuksen oon saanu ja nyt opiskelen insinööriksi) ja urheilla ja metsähommista tykkään kans mutta mua ei kiinnosta perinteiset naisten työt enkä mä ajattele itseäni naisena. Mä en tunne olevani nainen, mä en samaista itseäni naisiin, mä olen poika. Jos joku sanoo mua naiseksi niin se ei tunnu hyvältä, mun tekis heti mieli älähtää et älä sano mua siksi, mutta jos joku sanoo mua pojaksi tai nuoreksi mieheksi, niin se on kivaa, se tuntuu jotenki oikeelta.

Mä olisin halunnu syntyä pojaksi. Mulla oli jo pentuna aina poikien vaatteet ja lyhyehkö tukka ja leikin veljen kanssa autoilla, traktoreilla, legoilla, aseilla ym. Roolileikeissä mä olin aina poika. Ala-asteikäisenä mua luultiin toisinaan pojaksi enkä mä sitä silloinkaan moittinu. Yläasteikäisenä mä näytin tytöltä, semmoselta urheilijatytöltä, mulla oli aina ponnari ja lenkkarit, mä olin kai lähinnä niinku poikatyttö, mutta kyllä mut tytöksi tunnisti vaikka olikin poikien vaatteet ja hokkareilla luistelin. Murrosiän jälkeen mä olin taas enemmän pojan kuin tytön näköinen ja autohommat rupes kiinnostaan enemmänki ja tuntuu että vuosi vuodelta mä oon aina vaan poikamaisempi (jossain vaiheessa rupesin käyttään miesten boxereitakin koska musta ei tuntunu luontevalta pitää naisten omia) enkä mä usko, että musta koskaan naisellista naista tulee, en mä edes haluaisi olla sellainen. Mä en oo ikinä meikannu tai lakannu kynsiä tai käyttäny koruja tai naisten vaatteita (paitsi ehkä pari ekaa vuotta kun en vielä ite voinu valita vaatetusta..) Mä en oo tuntenu kuuluvani mihinkään tyttöryhmään, mä tunsin aina itseni jotenkin ulkopuoliseksi ja erilaiseksi vaikka en tiennytkään et millä tavalla erilaiseksi. Nykyään mulla on yksi naispuolinen kaveri ja muut on miehiä.


Mutta... Mä tunnen kuitenki vetoa miehiin, oon aina ihastunu itseäni vanhempiin miehiin enkä kertaakaan kehenkään naiseen. En mä pidä itseäni homona koska mä tykkään heteromiehistä ja mulla on naisen vartalo eli jos mä seurustelisin joskus semmosen kanssa (tosin en tiedä voiko ketään ikinä kiinnostaa tämmönen sekopää) niin ihan normaali (?) ihmissuhde se olisi kai muuten mutta mä olisin muuten poika paitsi sänkyhommissa. Onko tällaiselle tilanteelle/ asialle edes nimeä? En mä tiedä mitä tehdä.

Joskus mä ajattelen että jos mä olisin syntyny pojaksi niin mä varmaan tykkäisin tytöistä mutten mä tiedä olisinko muuten niin kovin erilainen. Mutta ei musta voi ikinä tulla oikeaa poikaa. Se on niin raastavaa tuskaa ettei siihen ole edes sanoja keksitty eikä numerot riitä. Joskus kun mä herään aamulla niin mä ajattelen että mä oon Timi ja että mulla on pojan vartalo ja mä istun sängyn reunalla ja kuvittelen että mä oon oikeesti poika ja meen kylppäriin Batman- pyjamapaita päällä (ja kuvittelen että mulla on rintakarvoja sen alla eikä rintoja) ja boxerit jalassa ja "ajan" partaa eli leikin vaan sen koneen kanssa koska eihän mulla parta kasva vaikka mä haluaisin että se kasvaisi ja mä haluaisin olla poika hei mä olisin halunnu syntyä pojaksiiiiiiiii!!!!!! Ehkä se vähän helpottaa sitä sairasta tuskaa (jolle ei kuitenkaan voi tehdä mitään) kun on vaan oma itsensä eikä yritä väkisin olla nainen, kun kattoo peiliin ja näkee siinä lyhyttukkaisen pojan jolla on autopaita ja miesten farkut ja voi esiintyä poikana eikä rinnat oo suuret (mä en tiedä mitä mä tekisin jos ne olis isot tulisin varmaan höperöksi) ja suurin kehu mitä mulle voi "naisena" sanoa on se kun jotku on eka luullu pojaksi ja sitten kun ne on kuullu mun nimen niin ne on ollu niin ällistyneitä ettei ne oo sanonu hetkeen mitään eikä ne oo meinannu millään uskoa etten mä ole poika ja sitten ne on lopulta sanonu että sähän oot ihan pojan näköinen ja sulla on tommoset vaatteetkin ja sähän käyttäydyt ku poika, et sä voi millään mikään tyttö olla. Kerran jotku sanoi mulle niin ja vähänkö se tuntui mah-ta-val-ta. Yks isän kaveri, joka meillä joskus kävi, kysyi multa aina että ootsä ny Jenni vai Ville ja kun mä sanoin et Jenni niin se vaan nauroi ja sanoi et ihan samannäköisiä ootte. Semmoset kommentit on kivoja. Joo on kivaa leikkiä poikaa. Mä oon leikkinyt niin kauan -mitäs sitten kun leikit loppuu. Todellisuus paiskaa aika kovaa välillä. Mitähän tässä olisi tehtävissä vai onko mitään?

Hei Timi!

!Olet pienestä pitäen viihtynyt poikien vaatteissa ja leikeissä ja myöhemmin miesten harrastuksissa, töissä ja tavassa pukeutua. Sinusta on aina tuntunut hyvältä, kun sinua on pidetty poikana tai miehenä. Kaveripiirisi koostuu enimmäkseen miehistä. Toivoisit että saisit karvoitusta ylävartaloon ja parta kasvaisi. Olet helpottunut, kun rintasi eivät ole kasvaneet suuriksi. Eli sukupuolikokemuksesi on johdonmukaisesti miehinen. Yksi poikkeus tässä tosin on. Seksuaalisesti koet itsesi naiseksi. Haluat löytää itseäsi vanhemman miehen, jolle voisit olla seksuaalisesti nainen. Mietit sitä, löytyykö sellaista miestä ja myös sitä onko tällaiselle tilanteelle omaa nimeä.

Kun luen viestiäsi, niin päällimmäinen iloinen ajatukseni on, että onpa siellä reipas mies, josta löytyy annos seksuaalista naista. Huomaan tosin miettiväni sitä, että kun löydät miehen, joka on kiinnostunut sinusta, niin toivotko hänen ihastuvan sinuun nimenomaan naisena, miehekkäänä naisena. Eli nautitko, että siinä suhteessa olet myös nainen ja että kumppanisi nauttii siitä? Ei ole lainkaan mahdoton ajatus, että löytyy miehiä, jotka tykästyvät miehekkäisiin naisiin. Toimit sellaisella miehisellä alalla, jossa joku miehistä voi hyvinkin uneksia sinusta juuri sellaisena kuin mitä olet. Olen nähnyt onnellisia heteropareja, joissa nainen on hyvinkin maskuliininen olemukseltaan. Mutta miten suhtautuisit sitten siihen, että sinua pidetään pariskunnan naisena ja miestäsi sen miehenä. Tulisitko hänelle kateelliseksi?

Sinulla on mahdollisuus, jos niin haluat, hakeutua sukupuoli-identiteetin tutkimuksiin joko Helsingin tai Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan, jos koet tarvetta kehoon liittyviin korjaushoitoihin (hormonihoito, joka vaikuttaa mm. karvoitukseen ja tuottaa äänenmurroksen, ja mahdolliset rintojen tai genitaalialueen leikkaukset). Viestistäsi päätellen haluat säilyttää genitaalialueesi entisellään, mikä on melko tavallista henkilöillä, jotka on syntymässä määritelty tytöksi mutta jotka kokevat itsensä miehiksi.

Elämääsi voisi helpottaa, jos löytäisit sukupuolen moninaisuuteen perehtyneen ihmisen, jonka kanssa voisit keskustella luottamuksellisesti asioistasi. Se vois helpottaa omien ratkaisujesi tekemistä. Tämä ihminen voisi olla joku vertainen, jolla on saman tyyppisiä kokemuksia. Sinuiksi palvelulla on vertais-chatti transihmisille ja sukupuoltaan pohtiville 25.1, 29.2, 28.3, 25.4, 30.5 ja 27.6. klo 18-20. Liveryhmiin osallistuminen on helppoa. Voit kirjautua Tukinetiin omalla anonyymillä käyttäjätunnuksella, kun olet täyttänyt lyhyen rekisteröitymislomakkeen. Saat käyttäjätunnuksen heti käyttöösi lähetettyäsi lomakkeen, joka löytyy osoitteesta https://www.tukinet.net/rekisteroityminen.tmpl . Transtukipisteellä löytyy myös erilaisia kasvokkain toimivia vertaisryhmiä omaa sukupuoltaan pohtiville. Niistä saat tietoa osoitteesta www.transtukipisite.fi. Voit myös soittaa puhelinpäivystykseemme maanantaisin ja torstaisin klo 19 – 21 nro 044 300 2355.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys