Tietoa palvelusta[työntekijöiden yhteystiedot ja työntekijäprofiilit alla: vieritä sivua alemmas]

Sinuiksi-palvelu on sinua varten.

Pohditko seksuaalista suuntautumistasi, seksuaalisuuttasi, sukupuoli-identiteettiäsi, sukupuolen ilmaisuasi tai ihmissuhteesi muotoa? Käänny puolemme. Tältä sivulta löydät kaikki tiedot valtakunnallisista palveluistamme. Työntekijämme suorat yhteystiedot ovat työntekijöiden kuvausten yhteydessä, sivun lopussa. 

YHDENVERTAISUUSLUPAUKSEMME: Olemme sitoutuneet noudattamaan voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja sekä jokaisen seksuaalioikeuksia.

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta syntyperästäsi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi tai sairaudestasi; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi; kansalaisuudestasi, elämänkatsomuksestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, seksuaali-identiteettistäsi, vammaisuudestasi, kielestäsi, perhe- tai suhdemuodostasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi. 

Ellemme osaa huomioida jotain sinulle tärkeää seikkaa itsestäsi, niin voit huoletta mainita tästä. Tehtävämme on luoda niin turvallinen tila kuin mahdollista, jotta voimme keskustella luottamuksellisesti sinulle merkittävistä asioista.

Kysy seksuaalisesta suuntautumisesta, seksistä ja sukupuoli-identiteetistä.

Sinuiksi-palvelun ammattilaiset antavat tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen ja ammattilaisille. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu. Työtämme rahoittaa Stea ja hallinnoi Pirkanmaan Seta ry.  Toimimme valtakunnallisesti ja teemme yhteistyötä lukuisten toimijoiden kanssa. 

Neuvontatyöntekijämme

Mico Ylimäki
Mico Ylimäki

Olen Mico Ylimäki, Sinuiksi ry:n toiminnanjohtaja sekä valtakunnallisen Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelun vastaava neuvontatyöntekijä. Olen 1990-luvulla syntynyt seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeuttiopiskelija, nepsyvalmentaja ja sosionomi (ylempi AMK). Asun yhdessä puolisoni ja kahden kissani kanssa Etelä-Pohjanmaalla. Aikaisemmalta taustaltani olen lastensuojelu- ja kasvatustyön ammattilainen. Olen tehnyt mm. työtä jälki- ja sijaishuollossa ohjaajana sekä esihenkilönä, varhaiskasvatuksessa sekä perusopetuksessa koulukuraattorina. 

Vapaa-ajallani pidän erityisesti pitkistä kävelylenkeistä metsässä, vaeltamisesta, joogasta, videopelien pelaamisesta ja lukemisesta. 

Ammatillisesti kiinnostavia aiheita ja erityisosaamisalueitani ovat kaapista ulostulon pohtiminen, lasten ja nuorten kasvatus sekä identiteetin kehityksen tukeminen, identiteetti, sukupuolen moninaisuus, sukupuolen ilmaisu, itsemäärittely ja seksipositiivisuus. Uskon, että asiakkaiden kanssa tulee rakentaa eheä, narratiivinen kuva omasta itsestään ja identiteetistään osana ympäröivää yhteiskuntaa. Haluan tukea asiakkaan identiteetin kehittymistä sekä vahvistumista, antaa tilaa pohdinnalle ja etsimiselle sekä suoda jokaiselle mahdollisuuden olla sellainen kuin on. Kohtaan jokaisen yksilön sensitiivisesti, arvostaen ja lämmöllä. 

Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi, ja omalta osaltani haluan varmistaa tämän. Toimin empaattisesti, uteliaasti, hyväksyvästi ja osaan lähestyä asioita myös huumorilla. 

Minut tavoittaa pääasiassa arkisin kello 9-16 numerosta 040 510 7488. Voit varata minulta yksilö-, pari- tai ryhmäaikaa tai konsultaatioaikaa. Otan asiakkaita sekä lähivastaanottona että etävastaanottona. 

Outi Santavuori
Outi Santavuori

Olen 1980-luvulla syntynyt erityistason seksuaali- ja pari/monisuhdeterapeutti, ihmissuhdeanarkisti, opettaja ja äiti. Pyöritän yhden vanhemman sateenkaariperheen arkea (ja juhlaa) sateenkaarikimppakämpässä. Olen myös Turun seudun Setan aktiivi. Aikaisemman urani olen tehnyt lääketieteellisessä tiedekunnassa koulutussuunnittelijana ja teen edelleen silloin tällöin myös opettajan sijaisuuksia. Olen Suomen seksologisen seuran Seksuaalieettisen toimikunnan jäsen.

Tunnustaudun nörtiksi erinäisillä elämänalueilla: mm. viherkasvien, virkkaamisen, lautapelien ja sateenkaarihistorian parissa voi mennä pitkällekin yöhön. Usein valvomiseen toki riittää pelkkä ilmiöiden ja elämän ihmettely sekä klassisen musiikin kuuntelu. 

Minulle erityisen sydäntä lähellä olevia aihepiirejä ovat mielenterveys, itse valitut perheet (chosen families), aseksuaalisuus, muunsukupuolisuus, monisuhteisuuteen ja kinkyilyyn liittyvät eettiset kysymykset, seksipositiivisuus, nepsy-haasteet ja myöhäisherännäisyys (seksuaali-identiteetin löytyminen aikuisiällä). Mielestäni on tärkeää purkaa asiakkaiden kanssa identiteettiin, itseilmaisuun, seksuaalisuuteen ja oman elämän valintoihin mahdollisesti liittyviä häpeäntunteita sekä lisätä assertiivisuuden (jämäkkyyden) ja toimijuuden kokemusta. 

Terapeuttina haluan olla voimavara- ja ratkaisukeskeinen sekä uskoa myönteisyyteen ja ihmisen jatkuvaan kehittymiseen. Minulle on tärkeää, että jokainen meistä tulee nähdyksi ja kohdatuksi turvallisesti kaikessa moninaisuudessaan ja omanlaisuudessaan.

Ole minuun yhteydessä, jos haluat varata ajan (etä)tapaamiseen tai sinulla on mitä vain kysyttävää palvelustamme :-)

Minut tavoittaa puhelimitse 044 988 5090 arkisin klo 09-16. Olen usein varattuna asiakastyössä, joten jätäthän tekstiviestin ellen vastaa. Sähköpostiosoitteeni on outi.santavuori[at]pirkanmaanseta.fi. Pyrin vastaamaan myös whatsapp-kysymyksiin tarvittaessa.

Reetta Kevätniemi
Reetta Kevätniemi

Olen 1990-luvulla syntynyt Lähihoitaja, Sosionomi (AMK) ja seksuaalineuvoja. Asun Pirkanmaalla mutta olen kotoisin Etelä-Karjalasta. Olen tehnyt lähes 15 vuotta töitä sosiaalialalla, vammaistyön, neurokirjon ja mielenterveyden teemojen parissa, kunnes järjestömaailman vei mennessään. 

Vapaa-ajallani minulla on usein joku projekti käynnissä, kuten joku neulontaan liittyvä. Myös videopelien maailmaan uppoudun usein. Näille hyvä vastapaino on liikunta eri muodoissa.   

Minulle sydäntä lähellä olevia aiheita ovat neurokirjo ja sateenkaarevuus, laaja-alaisen tuen tarve ja seksuaalisuus (ml. avusteisen seksin kysymykset), yhdenvertaisuus, sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus ja nuorten hyvinvointiin liittyvät kysymykset. Minulle on tärkeää luoda turvallinen tila keskusteluissa kanssani, oli sitten kyse kahdenkeskisestä livetapaamisesta tai ryhmächatista Discordissa. Myös yhdenvertaisuuden edistäminen ja marginalisoitujen ryhmien oikeuksien edistäminen ja liittolaisuus ovat tärkeitä teemoja itselleni. Haluan jatkuvasti oppia ja kehittää itseäni jotta voin myös edistää tärkeäksi kokemiani teemoja. 

Työskentelen Sinuiksilla seksuaalineuvojana ja mm. Verkkonuorisotalo Loisteen Sinuiksi-yhteistyön tehtävien parissa. Minuun voit törmätä Loisteen Discordissa vetämässä Sinuiksi-chatteja vaihtuvilla teemoilla, sekä Sinuiksi-päivystyksessä minuun voi olla yhteydessä yksityisviestein ja kanssani käydä kahdenkeskisiä keskusteluja anonyymisti.