Tietoa palvelusta(HUOM! Löydät työntekijämme yhteystietoineen tämän sivun lopusta. Kiitos.)

 

Valtakunnallinen Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu.

Olemme sitoutuneet noudattamaan voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja sekä jokaisen seksuaalioikeuksia.

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta syntyperästäsi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi tai sairaudestasi; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi; kansalaisuudestasi, elämänkatsomuksestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, seksuaali-identiteettistäsi, vammaisuudestasi, kielestäsi, perhe- tai suhdemuodostasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi. Ellemme osaa huomioida jotain sinulle tärkeää seikkaa itsestäsi, niin voit huoletta mainita tästä. Tehtävämme on luoda niin turvallinen tila kuin mahdollista, jotta voimme keskustella luottamuksellisesti sinulle merkittävistä asioista.

 

Kysy seksuaalisesta suuntautumisesta, seksistä ja sukupuoli-identiteetistä.

Sinuiksi-palvelun ammattilaiset antavat tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.

Puhelinpäivystys on auki maanantaina ja torstaina klo 19-21 numerossa 044 300 2355. Jos numero on varattu, voit lähettää tekstiviestin. Yhteyttä voi ottaa myös verkkosivujen anonyymin kysymyspalstan kautta. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus tapaamiseen työntekijän kanssa (ks. alla). Pyrimme tekemään myös etsivää työtä somessa. Vapaaehtoistemme tarjoamaa vertaistukea on tarjolla Sinuiksi-chateissa sekä vertaisvälityksen kautta puhelimitse. Lisäksi toimintaamme kuuluu alueellisia vertaisryhmiä Tampereella, Hämeenlinnassa, Sastamalassa ja Seinäjoella. Työtämme rahoittaa Stea ja hallinnoi Pirkanmaan Seta ry. Teemme yhteistyötä lukuisten toimijoiden kanssa. Suoran auttamistyön rinnalla tuotamme Tietopankkiimme tietoa ja koulutamme.

Neuvontatyöntekijämme

Mikko Väisänen
Mikko Väisänen

Olen 1970-luvulla syntynyt yhteiskuntatieteiden maisteri, seksuaalineuvoja ja maailmanparantaja. Asun maaseudulla. Elän etäsuhteessa ja maailmaani ilahduttaa pienen lapsen kasvun seuraaminen. Nuorena omanlaisuuteni altisti minut rankalle koulukiusaamiselle, joka sisuunnutti puuttumaan asioiden tilaan aikuisena.

Olen toiminut mm. Punaisessa Ristissä nuoriso-ohjaajana, Valamon luostarissa kurssisihteerinä, einestehtaassa siivoojana ja vertaispalvelujen suunnittelijana Reumaliitossa sekä Tampereen Rasmuksen (rasisminvastainen verkosto) hallituksessa. Tein pro graduni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Nyt vastaan toiminnanjohtajana Pirkanmaan Setan paikallistoiminnasta ja valtakunnallisen tuki- ja neuvontapalvelun (Sinuiksi) toiminnasta. Seksuaalineuvojakoulutukseni myötä suurin osa työstäni on suoraa asiakastyötä, vastaan päivystyspuheluihin, tapaan yksilöasiakkaita ja ohjaan ryhmiä sekä tuen vapaaehtoisiamme.

Minua erityisen lähellä olevia aiheita ovat ulostulon pohtiminen seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun osalta, identiteetit, lupa itsemäärittelylle, seksi ja seksuaalisuus vähemmistönäkökulmasta myös aseksuaalisuus huomioiden, kiusaaminen, syrjintä ja eheyttäminen. Vedän tällä hetkellä ryhmiä mm. transvestiiteille, miehille, turvapaikanhakijoille ja neurokirjon sateenkaari-ihmisille.

Ole minuun myös yhteydessä, kun haluat tilata koulutuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sensitiivisestä kohtaamisesta. 

Minut tavoittaa sähköpostitse mikko.vaisanen[at]sinuiksi.fi ja puhelimitse 040 510 7488 parhaiten arkisin klo 9-15 välillä. Koska teen asiakastyötä, en pääse aina vastaaman puhelimeen - jätä siis tekstiviesti, niin palaan ehtiessäni asiaan.

Outi Santavuori
Outi Santavuori

Olen 1980-luvulla syntynyt seksuaaliterapeutti, opettaja ja äiti. Pyöritän yhden vanhemman sateenkaariperheen arkea (ja juhlaa) sateenkaarikimppakämpässä Turun keskustassa. Olen Turun seudun Setan hallituksen jäsen ja yhdistyksemme käsityöryhmän ja lautapelikerhon vakikävijä. Aikaisemman urani olen tehnyt lääketieteellisessä tiedekunnassa koulutussuunnittelijana ja teen edelleen silloin tällöin myös opettajan sijaisuuksia.

Minulle erityisen sydäntä lähellä olevia aihepiirejä ovat mielenterveys, sateenkaariperheet, transnuoret ja myöhäisherännäisyys (seksuaali-identiteetin löytyminen aikuisiällä). Terapeuttina haluan olla voimavara- ja ratkaisukeskeinen sekä uskoa myönteisyyteen ja ihmisen jatkuvaan kehittymiseen. Minulle on tärkeää, että jokainen meistä tulee nähdyksi ja kohdatuksi turvallisesti kaikessa moninaisuudessaan ja omanlaisuudessaan.

Ole minuun yhteydessä, jos haluat varata ajan yksilötapaamiseen, yhteyden puhelinvertaiseen tai sinulla on mitä vain kysyttävää palvelustamme :-)
Minut tavoittaa puhelimitse 044 9885090 arkisin klo 09-16. Olen usein varattuna asiakastyössä, joten jätäthän tekstiviesti ellen vastaa. Sähköpostiosoitteeni on outi.santavuori[at]pirkanmaanseta.fi.

Taru Höykinpuro
Taru Höykinpuro

Olen 1970 -luvulla syntynyt queerkarhulainen, jolle ovat tuttuja erityisesti BDSM-seksuaalisuuteen ja -identiteettiin, monisuhteisiin sekä kehollisuuteen liittyvät kysymykset, kaikkinaista monimuotoisuutta sekä neurokirjoa unohtamatta.

Valmistuin joulukuussa 2017 sairaanhoitajaksi, syventävissä opinnoissani suuntauduin päihde- ja mielenterveyshoitotyöhön sekä akuuttigeriatriaan. Hoito- ja kuntoutusalan lisäksi olen työskennellyt toimittajana / vapaana kirjoittajana, sisällöntuottajana, kuntohoitaja-hierojana ja taidemallina. Koulutan Sexpon seksuaalineuvoja- ja seksuaaliterapeuttiopiskelijoita BDSM-seksuaalisuuden ja monisuhteiden maailmoista. Rikosseuraamusviraston alaisena työskenteleville terapeuteille olen pitänyt koulutusiltapäiviä BDSM-aiheista. Olen myös Sexpo -säätiön hallituksen jäsen vuodesta 2014. Osaamisalueisiini liittyy myös (seksuaalisten) alakulttuurien sekä queeraktivismin tuntemus. Olen hyvä hakemaan tietoa ja ottamaan asioista selvää.

Asun Helsingissä, kukkivan DDR-henkisen betonin keskellä. Perheekseni suhdeanarkistina miellän laajan Rakkauslaumani, olen yhden jo aikuistuneen Jälkikasvun vanhempi ja kolmen kissan palvelusväkeä. Rentoutumis- ja latautumismielessä kuuntelen punk-musiikkia, käyn keikoilla, luen paljon, opettelen soittamaan bassoa ja nostan rautaa ilmaan.