Tietoa palvelusta[työntekijöiden yhteystiedot ja työntekijäprofiilit alla: vieritä sivua alemmas]

Sinuiksi-palvelu on sinua varten.

Pohditko seksuaalista suuntautumistasi, seksuaalisuuttasi, sukupuoli-identiteettiäsi, sukupuolen ilmaisuasi tai ihmissuhteesi muotoa? Käänny puolemme. Tältä sivulta löydät kaikki tiedot valtakunnallisista palveluistamme. Työntekijämme suorat yhteystiedot ovat työntekijöiden kuvausten yhteydessä, sivun lopussa. 

YHDENVERTAISUUSLUPAUKSEMME: Olemme sitoutuneet noudattamaan voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja sekä jokaisen seksuaalioikeuksia.

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta syntyperästäsi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi tai sairaudestasi; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi; kansalaisuudestasi, elämänkatsomuksestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, seksuaali-identiteettistäsi, vammaisuudestasi, kielestäsi, perhe- tai suhdemuodostasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi. 

Ellemme osaa huomioida jotain sinulle tärkeää seikkaa itsestäsi, niin voit huoletta mainita tästä. Tehtävämme on luoda niin turvallinen tila kuin mahdollista, jotta voimme keskustella luottamuksellisesti sinulle merkittävistä asioista.

Kysy seksuaalisesta suuntautumisesta, seksistä ja sukupuoli-identiteetistä.

Sinuiksi-palvelun ammattilaiset antavat tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen ja ammattilaisille. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu. Työtämme rahoittaa Stea ja hallinnoi Pirkanmaan Seta ry.  Toimimme valtakunnallisesti ja teemme yhteistyötä lukuisten toimijoiden kanssa. 

Neuvontatyöntekijämme

Mikko Ala-Kapee
Mikko Ala-Kapee

Olen 1970-luvulla syntynyt yhteiskuntatieteiden maisteri, seksuaaliterapeutti ja maailmanparantaja. Asun maaseudulla. Olen naimisissa ja maailmaani ilahduttaa pienen lapsen kasvun seuraaminen. Nuorena omanlaisuuteni altisti minut rankalle koulukiusaamiselle, joka sisuunnutti puuttumaan asioiden tilaan aikuisena.

Olen toiminut mm. Punaisessa Ristissä nuoriso-ohjaajana, Valamon luostarissa kurssisihteerinä, einestehtaassa siivoojana ja vertaispalvelujen suunnittelijana Reumaliitossa sekä Tampereen Rasmuksen (rasisminvastainen verkosto) hallituksessa. Tein pro graduni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Nyt vastaan toiminnanjohtajana Pirkanmaan Setan paikallistoiminnasta ja valtakunnallisen Sinuiksi-palvelun toiminnasta. Seksuaalineuvojakoulutukseni/-terapeuttiopintojeni myötä suurin osa työstäni on suoraa asiakastyötä, vastaan päivystyspuheluihin, tapaan yksilöasiakkaita etenkin etänä ja ohjaan ryhmiä sekä tuen vapaaehtoisiamme.

Minua erityisen lähellä olevia aiheita ovat ulostulon pohtiminen seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun osalta, identiteetit, lupa itsemäärittelylle, seksi ja seksuaalisuus vähemmistönäkökulmasta myös aseksuaalisuus huomioiden, kiusaaminen, syrjintä ja nk. "eheyttäminen". Olen vetänyt ryhmiä mm. omaa suuntautumistaan ja identiteettiään pohtiville nuorille, aikuisille transvestiiteille, miehille, transfemiineille, turvapaikanhakijoille ja neurokirjon sateenkaari-ihmisille.

Ole minuun myös yhteydessä, kun haluat tilata koulutuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sensitiivisestä kohtaamisesta. 

Minut tavoittaa sähköpostitse mikko.ala-kapee[at]pirkanmaanseta.fi ja puhelimitse 040 510 7488 parhaiten arkisin klo 9-15 välillä. Koska teen asiakastyötä, en pääse aina vastaaman puhelimeen - jätä siis tekstiviesti, niin palaan ehtiessäni asiaan. Pyrin vastaamaan myös whatsapp-kysymyksiin.

Outi Santavuori
Outi Santavuori

Olen 1980-luvulla syntynyt erityistason seksuaali- ja pari/monisuhdeterapeutti, ihmissuhdeanarkisti, opettaja ja äiti. Pyöritän yhden vanhemman sateenkaariperheen arkea (ja juhlaa) sateenkaarikimppakämpässä. Olen myös Turun seudun Setan aktiivi. Aikaisemman urani olen tehnyt lääketieteellisessä tiedekunnassa koulutussuunnittelijana ja teen edelleen silloin tällöin myös opettajan sijaisuuksia. Olen Suomen seksologisen seuran Seksuaalieettisen toimikunnan jäsen.

Tunnustaudun nörtiksi erinäisillä elämänalueilla: mm. viherkasvien, virkkaamisen, lautapelien ja sateenkaarihistorian parissa voi mennä pitkällekin yöhön. Usein valvomiseen toki riittää pelkkä ilmiöiden ja elämän ihmettely sekä klassisen musiikin kuuntelu. 

Minulle erityisen sydäntä lähellä olevia aihepiirejä ovat mielenterveys, itse valitut perheet (chosen families), aseksuaalisuus, muunsukupuolisuus, monisuhteisuuteen ja kinkyilyyn liittyvät eettiset kysymykset, seksipositiivisuus, nepsy-haasteet ja myöhäisherännäisyys (seksuaali-identiteetin löytyminen aikuisiällä). Mielestäni on tärkeää purkaa asiakkaiden kanssa identiteettiin, itseilmaisuun, seksuaalisuuteen ja oman elämän valintoihin mahdollisesti liittyviä häpeäntunteita sekä lisätä assertiivisuuden (jämäkkyyden) ja toimijuuden kokemusta. 

Terapeuttina haluan olla voimavara- ja ratkaisukeskeinen sekä uskoa myönteisyyteen ja ihmisen jatkuvaan kehittymiseen. Minulle on tärkeää, että jokainen meistä tulee nähdyksi ja kohdatuksi turvallisesti kaikessa moninaisuudessaan ja omanlaisuudessaan.

Ole minuun yhteydessä, jos haluat varata ajan (etä)tapaamiseen tai sinulla on mitä vain kysyttävää palvelustamme :-)

Minut tavoittaa puhelimitse 044 988 5090 arkisin klo 09-16. Olen usein varattuna asiakastyössä, joten jätäthän tekstiviestin ellen vastaa. Sähköpostiosoitteeni on outi.santavuori[at]pirkanmaanseta.fi. Pyrin vastaamaan myös whatsapp-kysymyksiin tarvittaessa.

Outi Tjurin
Outi Tjurin

Olen 1980-luvulla syntynyt sosionomi ja seksuaalineuvoja. Opintopolkuni on ollut polveileva fysiikan ja matematiikan kautta japanin kulttuuriin ja sukupuolen tutkimukseen. Päivätöissä olen Setassa järjestö- ja vapaaehtoistoiminnanasiantuntijana. Sateenkaariasioiden parissa työskentely tuntuu minusta kotoisalle ja arvokkaalle.

Itsemäärittelyoikeus on sellainen asia, josta haluaisin kaikkien olevan tietoisia. Kaikille kuuluu rauha pohtia identiteettiään ja määritellä tai olla määrittelemättä itsensä. Koskaan ei ole myöskään liian myöhäistä alkaa elää sitä itselle aidolta tuntuvaa elämää. Minusta on hienoa kohdata eri-ikäisiä ihmisiä, olen vetänyt niin sateenkaarisenioreille vertaistukiryhmää kuin chattaillut nuorten kanssa Loisteella. 

Minun kanssani voit luottamuksellisesti pohtia muun muassa sukupuoli-identiteettiäsi, seksuaalista suuntautumistasi, ulostuloa, vähemmistöstressiä tai perhesuhteita. Seksuaalineuvojana myös seksuaalisuuden moninaisuus, kuten seksuaaliset mieltymykset ja fetissit, ovat aiheina lähellä sydäntäni. Olen rauhallinen neuvoja ja minulle on tärkeää kohdata jokainen kokonaisvaltaisesti ja arvostavasti. 

Tykkään lukemisesta, kirjoittamisesta ja queer-sarjojen fanittamisesta. Metsästä löydän aina jotain pientä mutusteltavaa ja lataudun.