Tietoa palvelusta[työntekijöiden yhteystiedot ja työntekijäprofiilit alla: vieritä sivua alemmas]

Sinuiksi-palvelu on sinua varten.

Pohditko seksuaalista suuntautumistasi, seksuaalisuuttasi, sukupuoli-identiteettiäsi, sukupuolen ilmaisuasi tai ihmissuhteesi muotoa? Käänny puolemme. Tältä sivulta löydät kaikki tiedot valtakunnallisista palveluistamme. Työntekijämme suorat yhteystiedot ovat työntekijöiden kuvausten yhteydessä, sivun lopussa. 

YHDENVERTAISUUSLUPAUKSEMME: Olemme sitoutuneet noudattamaan voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja sekä jokaisen seksuaalioikeuksia.

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin sinä olet tai joksi olet matkalla riippumatta syntyperästäsi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi tai sairaudestasi; poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi; kansalaisuudestasi, elämänkatsomuksestasi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, seksuaali-identiteettistäsi, vammaisuudestasi, kielestäsi, perhe- tai suhdemuodostasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi. 

Ellemme osaa huomioida jotain sinulle tärkeää seikkaa itsestäsi, niin voit huoletta mainita tästä. Tehtävämme on luoda niin turvallinen tila kuin mahdollista, jotta voimme keskustella luottamuksellisesti sinulle merkittävistä asioista.

Kysy seksuaalisesta suuntautumisesta, seksistä ja sukupuoli-identiteetistä.

Sinuiksi-palvelun ammattilaiset antavat tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen ja ammattilaisille. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu. Työtämme rahoittaa Stea ja hallinnoi Pirkanmaan Seta ry.  Toimimme valtakunnallisesti ja teemme yhteistyötä lukuisten toimijoiden kanssa. 

Neuvontatyöntekijämme

Mikko Ala-Kapee
Mikko Ala-Kapee

Olen 1970-luvulla syntynyt yhteiskuntatieteiden maisteri, seksuaaliterapeutti ja maailmanparantaja. Asun maaseudulla. Olen naimisissa ja maailmaani ilahduttaa pienen lapsen kasvun seuraaminen. Nuorena omanlaisuuteni altisti minut rankalle koulukiusaamiselle, joka sisuunnutti puuttumaan asioiden tilaan aikuisena.

Olen toiminut mm. Punaisessa Ristissä nuoriso-ohjaajana, Valamon luostarissa kurssisihteerinä, einestehtaassa siivoojana ja vertaispalvelujen suunnittelijana Reumaliitossa sekä Tampereen Rasmuksen (rasisminvastainen verkosto) hallituksessa. Tein pro graduni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Nyt vastaan toiminnanjohtajana Pirkanmaan Setan paikallistoiminnasta ja valtakunnallisen Sinuiksi-palvelun toiminnasta. Seksuaalineuvojakoulutukseni/-terapeuttiopintojeni myötä suurin osa työstäni on suoraa asiakastyötä, vastaan päivystyspuheluihin, tapaan yksilöasiakkaita etenkin etänä ja ohjaan ryhmiä sekä tuen vapaaehtoisiamme.

Minua erityisen lähellä olevia aiheita ovat ulostulon pohtiminen seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun osalta, identiteetit, lupa itsemäärittelylle, seksi ja seksuaalisuus vähemmistönäkökulmasta myös aseksuaalisuus huomioiden, kiusaaminen, syrjintä ja nk. "eheyttäminen". Olen vetänyt ryhmiä mm. omaa suuntautumistaan ja identiteettiään pohtiville nuorille, aikuisille transvestiiteille, miehille, transfemiineille, turvapaikanhakijoille ja neurokirjon sateenkaari-ihmisille.

Ole minuun myös yhteydessä, kun haluat tilata koulutuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sensitiivisestä kohtaamisesta. 

Minut tavoittaa sähköpostitse mikko.ala-kapee[at]pirkanmaanseta.fi ja puhelimitse 040 510 7488 parhaiten arkisin klo 9-15 välillä. Koska teen asiakastyötä, en pääse aina vastaaman puhelimeen - jätä siis tekstiviesti, niin palaan ehtiessäni asiaan. Pyrin vastaamaan myös whatsapp-kysymyksiin.

Outi Santavuori
Outi Santavuori

Olen 1980-luvulla syntynyt erityistason seksuaali- ja pari/monisuhdeterapeutti, ihmissuhdeanarkisti, opettaja ja äiti. Pyöritän yhden vanhemman sateenkaariperheen arkea (ja juhlaa) sateenkaarikimppakämpässä. Olen myös Turun seudun Setan aktiivi. Aikaisemman urani olen tehnyt lääketieteellisessä tiedekunnassa koulutussuunnittelijana ja teen edelleen silloin tällöin myös opettajan sijaisuuksia. Olen Suomen seksologisen seuran Seksuaalieettisen toimikunnan jäsen.

Tunnustaudun nörtiksi erinäisillä elämänalueilla: mm. viherkasvien, virkkaamisen, lautapelien ja sateenkaarihistorian parissa voi mennä pitkällekin yöhön. Usein valvomiseen toki riittää pelkkä ilmiöiden ja elämän ihmettely sekä klassisen musiikin kuuntelu. 

Minulle erityisen sydäntä lähellä olevia aihepiirejä ovat mielenterveys, itse valitut perheet (chosen families), aseksuaalisuus, muunsukupuolisuus, monisuhteisuuteen ja kinkyilyyn liittyvät eettiset kysymykset, seksipositiivisuus, nepsy-haasteet ja myöhäisherännäisyys (seksuaali-identiteetin löytyminen aikuisiällä). Mielestäni on tärkeää purkaa asiakkaiden kanssa identiteettiin, itseilmaisuun, seksuaalisuuteen ja oman elämän valintoihin mahdollisesti liittyviä häpeäntunteita sekä lisätä assertiivisuuden (jämäkkyyden) ja toimijuuden kokemusta. 

Terapeuttina haluan olla voimavara- ja ratkaisukeskeinen sekä uskoa myönteisyyteen ja ihmisen jatkuvaan kehittymiseen. Minulle on tärkeää, että jokainen meistä tulee nähdyksi ja kohdatuksi turvallisesti kaikessa moninaisuudessaan ja omanlaisuudessaan.

Ole minuun yhteydessä, jos haluat varata ajan (etä)tapaamiseen tai sinulla on mitä vain kysyttävää palvelustamme :-)

Minut tavoittaa puhelimitse 044 988 5090 arkisin klo 09-16. Olen usein varattuna asiakastyössä, joten jätäthän tekstiviestin ellen vastaa. Sähköpostiosoitteeni on outi.santavuori[at]pirkanmaanseta.fi. Pyrin vastaamaan myös whatsapp-kysymyksiin tarvittaessa.

Taru Höykinpuro
Taru Höykinpuro

Olen 1970 -luvulla syntynyt queerkarhulainen, jolle ovat tuttuja erityisesti BDSM-seksuaalisuuteen ja -identiteettiin, monisuhteisiin sekä kehollisuuteen liittyvät kysymykset, kaikkinaista monimuotoisuutta sekä neurokirjoa unohtamatta.

Valmistuin joulukuussa 2017 sairaanhoitajaksi, syventävissä opinnoissani suuntauduin päihde- ja mielenterveyshoitotyöhön sekä akuuttigeriatriaan. Hoito- ja kuntoutusalan lisäksi olen työskennellyt toimittajana / vapaana kirjoittajana, sisällöntuottajana, kuntohoitaja-hierojana ja taidemallina. Koulutan Sexpon seksuaalineuvoja- ja seksuaaliterapeuttiopiskelijoita BDSM-seksuaalisuuden ja monisuhteiden maailmoista. Rikosseuraamusviraston alaisena työskenteleville terapeuteille olen pitänyt koulutusiltapäiviä BDSM-aiheista. Olen myös Sexpo -säätiön hallituksen jäsen vuodesta 2014. Osaamisalueisiini liittyy myös (seksuaalisten) alakulttuurien sekä queeraktivismin tuntemus. Olen hyvä hakemaan tietoa ja ottamaan asioista selvää.

Asun Helsingissä, kukkivan DDR-henkisen betonin keskellä. Perheekseni suhdeanarkistina miellän laajan Rakkauslaumani, olen yhden jo aikuistuneen Jälkikasvun vanhempi ja kolmen kissan palvelusväkeä. Rentoutumis- ja latautumismielessä kuuntelen punk-musiikkia, käyn keikoilla, luen paljon, opettelen soittamaan bassoa ja nostan rautaa ilmaan.

Pale Lius
Pale Lius

Olen 1990-luvun alkupuolella syntynyt sairaanhoitaja, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti opiskelija ja urheilija. 
Lapsuuteni olen viettänyt maaseudun ytimessä, mutta sittemmin muuttanut teini-ikäisenä kaupunkiin itsenäistymään. Asuin pitkään Turussa, mutta olen muuttanut Helsinkiin vuoden 2019 kesällä. 

Oman queer-identiteettini olen löytänyt vasta myöhäisnuoruudessa, joten kasvaminen tähän hetkeen on vaatinut paljon hakemista ja kompurointia. Aikuisena olen halunnut puhua avoimesti omista kokemuksistani ja tukea muita samankaltaisten asioiden kanssa kamppailevia lapsia, nuoria ja aikuisia. Urheilu on iso osa minuuttani. Koen erityisen tärkeäksi luoda tilaa, näkyvyyttä ja herättää keskustelua seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta sekä erilaisista kehoista urheilumaailmassa. 

Haaveenani, että kuljemme askel kerrallaan kohti oikeudenmukaisempaa ja moninaisuutta arvostavaa yhteiskuntaa ja yhteisöjä. Hoitoalan työkokemukseni on värikäs ja sisältää kokemuksia sekä aikuisten, vanhusten, nuorten että lasten kanssa työskentelystä. Sairaanhoitajaopintojeni aikana tein opinnäytetyöprojektin Draamalähtöisistä menetelmistä lasten ja nuorten tukena. 

Olen myös julkaissut oppaan suuseksissä tarttuvista seksitaudeista. Minulle erityisen läheisiä aiheita neuvojana ovat trans-aikuiset ja nuoret, riippuvuussairaudet, uusioperhe-erityisyys, kaapista ulostulo, lastensuojelu, seksitaudit, seksityö, seksin ja seksuaalisuuden moninaisuus ja kehonkuvaan liittyvät pohdinnat. 

Pyrin kohtaamaan jokaisen ihmisen yksilönä ja kokonaisuutena, joka koostuu monista eri tekijöistä. Neurokirjoerityisyys ja mielenterveyteen liittyvät haasteet mukaan lukien. Ihmisenä teen parhaani, että olisin samaistuttava ja helposti lähestyttävä. Valmista ihmistä ei ole ja ei ole sellaista asiaa mielen päällä, joka pitäisi pitää vain itsellään.

Susi Nousiainen
Susi Nousiainen

Olen 1980-luvun lopulla syntynyt kulttuuri- ja kasvatusalan yrittäjä ja seksuaalineuvoja-opiskelija. Olen valmistunut maisteriksi kirjallisuuden oppiaineesta, mutta loikkasin kauppiksen puolelle tekemään väitöskirjaa inklusiivisuuden johtamisesta. Minulla on sivuainekokonaisuudet draamakasvatuksesta ja väkivaltatutkimuksesta. Teen myös keikkaa yhdenvertaisuustyöpajojen ja häirinnän ehkäisyyn liittyen.

Elelen vuoroviikkoarkea jakaen huoltajuushommia lasteni toisen isän kanssa. Kahden lapsen lisäksi perheeseeni kuuluu kissoja ja kaneja, joten kotona riittää vauhtia ja meininkiä vapaa-ajan täytteeksi. Tällä hetkellä ajankohtaisia asioita ovat pyöräily, retkeily ja koko perheen digi- ja lautapelit. Lapsivapailla viikoilla harrastan esimerkiksi teatteria ja käyn mielelläni katsomassa lavarunoutta - kunhan korona taas sallii sellaisen.

Minulle täällä selvästi läheisimpiä aihepiirejä ovat perheeseen ja yhteisöihin (koulu, työ, harrastukset) liittyvät kysymykset. Teemoja joista minulle voi jutella ovat esimerkiksi eri muotoiset perheet ja perhesuhteet, pari- ja monisuhteet, trans- ja muunsukupuolisuus ja kehonkuva, seksuaalisuuden ja seksin moninaisuus ja suostumukseen liittyvät aiheet. Juttelen mielelläni myös esim. sateenkarivähemmistöön kuuluvien ihmisten läheisten tai esimerkiksi opettajien kanssa. Pyrin olemaan ihminen, jolle puhuessa ei tarvitse tuntea häpeää mistään.

Olen aiemmin perhebloggaajana toimiessani kirjoittanut yleiskielisen tietokirjan sukupuolivähemmistöjen kohtaamisesta, ja sitä tehdessä havaitsin kuinka paljon kaivataan sellaisia tiloja, joissa on lupa puhua rauhallisesti ja turvallisesti. Haluaisin olla sellainen ihminen, jonka läsnäollessa jutteleminen tuntuu emotionaalisesti turvalliselta. Seksuaalineuvojan opintojeni aikana olen syventänyt osaamistani eri aihealueilta, ja mietin voisinko tulevaisuudessa soveltaa esimerkiksi luovien alojen työtapoja ryhmä- tai yksilötoiminnassa.