Selaa kysymyksiä

Rakastunut väärään ihmiseen

Olen äärettömän hukassa levoton ja rakastunut väärään ihmiseen. Asun miehen kanssa kämppiksinä tunteiden viilennyttyä vuosia sitten. Nyt olen tavannut hänet, siis naisen, ja maailma keikahti raiteiltaan totaalisesti. Halailen häntä, koskettelen, ja jotenkin asia meni siihen, että keskusteltiin muissa yhteyksissä naisista ja hän sanoi painokkaasti olevansa hetero. Nyt olen hämilläni surullinen, huomasiko hän jotain, kaatuuko ystävyys tähän, koskaan en ole sentään ehdotellut mitään, onneksi.

Hei!

Sinulla elämäsi on keikahtanut, kun itsellesi täysin yllättäen huomasit ihastuvasi naiseen. Sinussa heräsi vahvoja tunteita, hailit ja koskettelit häntä. Siten tuli kylmä suihku, kun hän sanoi painokkaasti olevansa hetero. Nyt olet surullinen siitä että et voikaan elää todeksi tuota rakastumista. Olet myös peloissasi siitä että saattaisit ihastumisesi vuoksi vielä menettää ystävyyden tähän ihanaan ihmiseen.

Voin vain kuvitella sen tunteiden pyörremyrskyn, minkä keskellä olet viime aikoina ollut. Onhan ihastuminen niin energisoiva ja vapauttava ylös kohoava lämmin ilmavirta ja siinä torjutuksi taas alas pudottava kylmä raekuuro. Sen lisäksi tuli vielä tarve peitellä koko ihastumisensa, siihen liittyvä häpeän sumu ja ystävyyden menettämisen kylmä tuulahdus.

Me emme voi mitään ihastumisillemme. Ihastumisessa EI ole mitään hävettävää eikä sen tarvitse johtaa ystävyyden katkeamiseen. Se että ihastumisen kohde on samaa sukupuolta voi olla yllätys, mutta siinä ei ole mitään väärää. Sinä ihastuit ihmiseen ja löysit samalla jotain uutta itsestäsi. Ongelmalliseksi tilanne voi muuttua vain jos takerrut tuolla ihastumisen tunteella ystävääsi, joka on antanut ymmärtää että suhde naisen kanssa tuntuu hänestä vieraalta.

Se että ystäväsi kertoi painokkaasti olevansa hetero, oli hänen puoleltaan ehkäpä vain sen toteamista, ettei hän pysty vastaamaan samalla intensiteetillä teidän väliseen suhteeseen kuin mitä sinä olit toivonut. Olettaisin että jos sinä saat surtua sen, että teistä ei tullutkaan rakastavaisia, niin ystävyyssuhteenne voinee jatkua, ehkäpä entistäkin parempana. Sinä voit tahollasi tutkailla, mikä tuossa ihmisessä puhutteli niin vahvasti, että ihastuit häneen. Oliko hänessä jotain sellaista energiaa, jota kaipaat omaan elämääsi. Se mihin ihastuit hänessä voi olla vinkki siitä, mitä kaipaat ja mihin suuntaan voit edetä muissa suhteissasi.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys