Tietopankki

Hankkeen edetessä tälle sivulle kootaan tietopankki kartutetusta tiedosta ja jaetuista kokemuksista.

Luvassa on

  • Sanasto, oppaita, tutkimuksia ja muuta aineistoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ja heidän/meidän kohtaamisesta
  • Tietoa vertaisista ja vertaisryhmistä ympäri Suomen: vertaistyöverkosto rakentuu koulutusten käynnistyttyä
  • Tukea omaisille ja läheisille: tietoa ryhmistä ja tapaamisista
  • Kaapin paikka -esite turvallisesta ja hallitusta ulostulemisesta silloin kun aika on kypsä
  • Miten toimit kun kohtaat syrjintää: ohjeita ja käytäntöjä
  • Kokemuksia ulostulosta eri syistä: tarinoita ihmisiltä itseltään. Kerro oma tarinasi rohkaisuksi muille. Voit lähettää tarinasi osoitteeseen: tarinat@sinuiksi.fi

...ja paljon muuta!

Uusimmat artikkelit

Sinuiksi tuleminen: turvallinen ulostulo
Seksuaalisen suuntautumisen, seksuaalisuuden, sukupuoli-identiteetin, sukupuolen ilmaisun ja itsemäärittelyn vapaus

Tämä opas antaa näkökulmia, miten jokainen meistä voi käsitellä omaa seksuaalista suuntautumistaan, seksuaalisuuttaan ja sukupuoli-identiteettiään suhteessa itseensä, läheisiinsä ja ympäristöönsä.

Miksi tällaista opasta tarvitaan? Siksi että kaikki meistä eivät ole saaneet riittävää rohkaisua omaksi itseksi tulemiselle. Niinpä tarvitaan apukeinoja itsensä löytämiseen ja ilmaisemiseen. Osassa yhteiskuntaa vallitsee edelleen olettamuksia ja normeja siitä, että me kaikki olisimme seksuaaliselta suuntautumiseltamme heteroja tai sukupuoleltamme naisia tai miehiä. Tällaiset lähtöoletukset ajavat osan meistä kaappiin. Ne kyseenalaistavat seksuaalisen suuntautumisen eri muotojen yhdenvertaisuuden ja sukupuoli-identiteettien moninaisuuden sekä jokaisen oikeuden määrittää itse itsensä, miten parhaaksi näkee. Tästä kaikesta johtuu, että moni kamppailee edelleen oman suuntautumisensa ja identiteettinsä ja niiden esille tuomisen kanssa.
Lue lisää
KAAPITATKO – anna jokaiselle tilaa olla oma itsensä riippumatta
seksuaalisesta suuntautumisesta ja/tai sukupuoli-identiteetistä
Lue lisää
Seuraavassa on lyhyt kooste seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin ja seksin sanastosta. Kooste on osa Sinuiksi-palvelun pian ilmestyvääTurvallisen ulostulon opasta.

Kutakin sanasto-osiota ennen on lyhyt johdanto teemaan. Tämä sanasto ei ole kattava, sillä termejä on valtavasti. Sanat elävät ajassa sen mukaan kuinka ihmiset määrittelevät itsensä. Eri sanat voivat merkitä eri asioita eri ihmisille. Koosteessa on pyritty kunniottamaan asianomaisten itsestään käyttämiä muotoiluja. Sinuiksi-palvelu on julkaissut verkkokyselyn ("Minun kaappini", avoinna 7.12. asti) , joka tulee vielä vaikuttamaan sanaston sisältöihin.

Jos sanastosta puuttuu mielestäsi jokin keskeinen sana - tai jonkin termin määrittely mietityttää sinua, niin ole meihin yhteydessä: toiminnanjohtaja [at] pirkanmaanseta.fi.
Lue lisää