Selaa kysymyksiä

Entä jos olen aina ollutkin lesbo?

Olen koko elämäni kuvitellut olevani täysin hetero. Kumminkaan suhteista miesten kanssa ei ole tullut mitään, ja jokainen on päätynyt eroon oman ahdistukseni takia. Olen aina fantasioinut vain naisista. Muistan 7-vuotiaana jo miettineeni kuinka kiva olisi saada tyttöystävä. Nyt kumminkin olen ihastunut naispuoliseen ystävääni, ja ihastus tuntuu aivan eriltä mitä koskaan miesten kanssa on tuntunut. Olen myös huomannut ajattelevani vain, että kunpa saisin tyttöystävän. En uskalla tehdä aloitetta kyseistä ystävää kohtaan, ja olen oikeastaan yksin tunteideni kanssa. Entä jos olen aina ollutkin lesbo? Miten ystäväni ja perheeni suhtautuisivat? Joutuisinko olemaan pitkään sinkku, sillä toisia lesbo/bi naisia on heteroita vähemmän.. Mistä voisin saada varmuuden mikä olen seksuaalisuudeltani?

Hei Sateenkaarityttö

Kiitos viestistäsi, jossa pohdit suhteitasi ja seksuaalista suuntautumistasi. Suhteet miesten kanssa ovat päättyneet eroon oman ahdistuksesi vuoksi, olet aina fantasioinut vain naisista ja olet nyt ihastunut naispuoliseen ystävääsi ja ihastus tuntuu aivan eriltä kuin mitä olet kokenut miesten seurassa.

Kyllähän se, mitä kerrot viestissäsi, viittaa siihen että sinun olisi hyvä tutkailla lisää sitä mistä oikeasti pidät ja minkälaisissa suhteissa sinun on hyvä olla. Moni ihminen on nuoruudessaan ohittanut samaa sukupuolta olevat fantasiansa, kun on pitänyt itsestään selvänä – ehkäpä ympäristön tukemana – sitä että kumppani täytyy löytyä vastakkaisen sukupuolen edustajista. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen moni on sitten pysähtynyt tutkailemaan tarkemmin omia tunteitaan ja todennut että samaa sukupuolta olevan ihmisen intiimissä läheisyydessä tuntuukin todella hyvältä.

Viestistäsi ei käy ilmi minkä ikäinen olet, mutta oletan että olet jo aikuisiässä. Silloin sinulla on oikeus tehdä itsesi näköisiä valintoja. Pohdit sitä mitä perheesi ja ystäväsi suhtautuvat jos alatkin seurustella naisen kanssa. Se onkin monille pelottava asia. Silloin on hyvä kysyä haluaako elääkö vain toisten odotusten ja oletusten mukaista elämää omat tarpeensa salaten. Osalla lesbouden/biseksuaalisuuden käsittely voi olla aluksi vaikeaa, mutta todelliset ystävät erottuvat siinä että he eivät hylkää toista silloin kun tämä on itselleen ja toisille rehellinen. Joillekin voi toki uskonnon kautta tulleet uskomukset vaikeuttaa asian käsittelyä.

Mutta miten tutkia omaa suuntautumistaan? Yksin pohdiskelemalla se voi olla ylivoimaisen raskasta. Siksi olisi hyvä löytää joku ihminen, jonka kanssa voisit avoimesti kerto tunteistasi ja kokemuksistasi. Löytyykö ystäväpiiristäsi sellainen? Ellei niin yksi mahdollisuus on hakeutua vaikkapa seksuaalineuvojan vastaanotolle. Suomen Seksologisen seuran sivustolta os. http://www.seksologinenseura.fi/index.cfm?sivu=18 voi hakea omalta paikkakunnalta löytyviä seksuaalineuvojia ja –terapeutteja. Jos yhteystieto –kentässä on puhelinnumero tai sähköpostiosoite niin voit ottaa häneen yhteyttä edellyttäen että palvelut kohdan kuvaus sopii odotuksiisi. Voit myös soittaa maanantaisin ja torstaisin meidän puhelinpäivystykseemme klo 19 – 21, puh. 044 300 2355, niin voimme siinä kaikessa rauhassa keskustella ajatuksistasi, tunteistasi ja kokemuksistasi.

Olet huolissasi siitä että, jos olet lesbo, niin joudut ehkä olemaan pitkäänkin sinkku. Näin ei tarvitse käydä. Jos päädyt pohdinnoissasi siihen, että todennäköisesti olet lesbo tai biseksuaali, niin sinun kannattaa hakeutua sinua lähinnä olevan Setan ryhmätoimintaan, jota on hyvin monenlaista. Niissä voit tutustua monenlaisiin naisista pitäviin naisiin ja saat tietoa missä niitä voi tavata lisää. Linkit Setan jäsenjärjestöihin löytyy osoitteesta: seta.fi/jasenjarjestot.

Lähelläsi tuntuu olevan nainen, josta jo pidät. Ehkäpä, sitten jos olet löytänyt tunteesi ja suuntautumisesi hyväksyviä ihmisiä ympärillesi, uskaltautuisit kertomaan tunteistasi hänelle. Voi olla että hänen reaktionsa on torjuva (sehän meitä usein pelottaa kun on toiseen kovasti ihastunut) mutta voihan olla myös niin että hänkin nauttii läheisyydestänne hyvin paljon.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys