Selaa kysymyksiä

Oman elämän pohdintoja

Hei!
Olen 30 vuotias kolmen lapsen äiti, avoliitossa miehen kanssa.
Oma elämä on alkanut pohdituttamaan oikein urakalla, mitä siltä haluaa ja minkälaista sen haluaa olevan.
Parisuhteemme on mutkikas ja oma seksuaalinen kiinnostus miestäni kohtaan on olematon. Olen ajautunut vastaavaan tilanteeseen aiemminkin elämässäni, parisuhde miehen kanssa alkanut ahdistamaan ja toivoisin enemmän sellaista suhdetta mikä on kumppanuutta ilman sen kummenpia romanttisia/seksuaalisia sävyjä.. mikä ei miehelleni sovi. Olen tästä syystä miettinyt omaa seksuaalista suuntautumistani tässä aikuisiällä moneen eri otteeseen.
Ulkoisesti naiset ovat mielestäni paljon viehättävämpiä ja huomaankin että katseeni kiinnittyy enemmän naisten muotoihin/olemukseen kuin miesten. En ole koskaan ollut minkäänlaisessa suhteessa naisen kanssa mutta se on aina ollut hyvin kiehtova ajatus. Toisaalta en osaa kuvitella seksiä naisen kanssa, olen aika estynyt seksin suhteen enkä niinkään kokeilun haluinen. Parisuhteessa olen kokenut sen vaan välttämättömänä asiana, en sellaisena että varsinaisesti itse sitä haluaisin.
Ollessani sinkku katselin netistä naisten kirjoittamia treffi ilmoituksia, en kuitenkaan koskaan uskaltanut kehenkään mitään kontaktia ottaa. Yhteen naiseen olen ollut hurjan ihastunut ja jopa pyytänyt treffeille mitkä ei koskaan toteutuneet..mutta hänen suuntautumisensa tiesin ja näin ollen uskalsin kysästä...
Miten suuntautumistaan voi alkaa "selvittelemään"? Tuntuu että en pääse puusta pidemmälle itse näiden pohdintojen kanssa...

Hei
Kerrot joutuneesi toistuvasti tilanteeseen jossa sinun ei ole hyvä olla. Parisuhde miehen kanssa on alkanut ahdistamaan. Toivoisit kumppanuutta ilman romanttisia/seksuaalisia sävyjä. Olet huomannut että katseesi kiinnittyy enemmän naisten muotoihin/olemukseen kuin miesten. Sinkkukautenasi ihastuit naiseen ja pyysit häntä treffeille. Ajatus suhteesta naiseen on tuntunut aina kiehtovalta. Toisaalta koet olevasi seksin suhteen estynyt ja kokeilujen suhteen varautunut, mikä varmaankin on ollut omiaan hillitsemään kontaktien ottamista. Varmaankin myös se että olet naimisissa kolmen lapsen äitinä luo omat rajoituksensa ja pohdintansa. Olet miettinyt näitä asioita yksin ja koet että et pääse ajatuksissasi nyt sen selkeämmille vesille.

Koska olet toistuvasti ajautunut vastaavaan tilanteeseen elämässäsi, niin nyt voisi olla hyvä aika pysähtyä tarkastelemaan sitä mitkä sinun tarpeesi ovat, mitä seksuaalisuus sinulle merkitsee, mistä olet aidosti kiinnostunut ja miten voisit kokea vastavuoroista tyytyväisyyttä suhteissasi. Siksi ehdotan että varaisit ajan esimerkiksi seksuaaliterapeutilta. Omien tunteiden, ajatusten ja kokemusten tutkailu yhdessä ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen perehtyneen terapeutin kanssa voisi selkeyttää omia ajatuksiasi ja auttaa löytämään suunnan johon haluat edetä. Usein meiltä jää huomaamatta jotain omissa tarpeissamme, tunteissamme ja kokemuksissamme ja ne voivat tulla esiin kun pysähtyy tutkailemaan itseään ulkopuolisen seurassa. Seksuaaliterapeutteja voit etsiä osoitteesta: seksologinenseura.fi kohdasta asiantuntiajat. Myös esim. Sexpo-säätiön kautta voit tiedustella seksuaaliterapiapalveluista, ks. sexpo.fi. Asiat tuskin selviävät ihan yhdellä tapaamisella vaan siihen olisi hyvä varata ainakin muutama käynti, minkä aikana voitte käydä läpi sinun seksuaalihistoriaasi ja siihen liittyen ihmissuhdehistoriaasi. Sellainen kartoitus tekee hyvä kenellä tahansa meistä.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys