Selaa kysymyksiä

Ongelmia oman homouden ja kaapistatulon suhteen

Moi. Olen n. 50 tamperelaismies jolla oma itsenäinen elämä on oikeastaan vasta alkutekijöissä. Silloin kun perheen lapset yleensä lentävät maailmalle ja itsenäistyvät, sairastuin psyykkisesti. Suurin virheeni elämässäni on ollut siis se, etten aloittanut itsenäistymistä, vaan annoin tilanteen junnaavan paikoilleen ja asuin vanhempieni kanssa.

Äiti kuoli 7 v. sitten, jonka jälkeen minusta tuli vaivihkaa vielä vanhentuvan isäni omaishoitaja! Paloin käytännöllisesti loppuun tuossa työssä, kunnes se päättyi tämän vuoden alkupuoliskolla. Kesäkuusta lähtien olen asunut vasta omassa asunnossa ja pyrkinyt aloittamaan itsenäistymistä.
Tämä ei ole sujunut ongelmitta, sillä olenhan samalla mielenterveyskuntoutuja. Ja otsikko kertoo nyt sen mihin tarvitsisin vertaistukea tms. Onneksi elämässäni alkoi tapahtua 2-3 kk sitten tiiviimpää tukea mielenterveyspalveluissa, jossa tuki-hlö oli ajatuksiltaan hyvinkin liberaali. Sain siitä välittömästi ajatuksen etsiä kumppania jolta voisin saada etenkin läheisyyttä, kanssakäymistä, ystävyyttä ja hellyyttä!

Kerro Sinä, SETAn tuki-hlö, miten tätä tilannetta voisi alkaa purkamaan. Kiitos!

Hei Haski

Elämässäsi on avautumassa aivan uusi upea vaihe. Olet itsenäistymässä. Sairastelun ja isästä huolehtimisen jälkeen sinulla on nyt madollisuus omalle elämälle ja omille tarpeillesi, joihin kuuluu kumppanuuden, läheisyyden, hellyyden ja ystävyyden saaminen miehen seurassa.

Oma pitkä kokemukseni on se, että kumppanin löytämiseen kannattaa antaa mahdollisuuksia olemalla avoin itsestään turvallisessa seurassa ja samalla varautua siihen että kumppania ei ihan heti kuitenkaan löydä. Siksi kannattaakin lähteä liikkeelle hakeutumalla sellaisiin yhteisöihin, joissa on turvallista olla oma itsensä. Näin voi löytää ystäviä ja kuulla heidän kokemuksistaan kumppanin etsimisessä ja löytämisessä.

Asut Tampereella. Oletko ollut yhteydessä Pirkanmaan Setaan? Siellä on erilaisia ryhmätapaamisia, joissa voi turvallisesti tutustua ihmisiin. Ryhmistä saat lisätieota menemällä netissä osoitteeseen http://www.pirkanmaanseta.fi. Voit myös soittaa toiminnanjohtaja Mikko Väisäselle, puh 040 5107 488. Hän osaa kertoa yhdistyksen toiminnasta ja sen eri ryhmistä. Hän voi kertoa myös missä muualla Tampereella on turvallista etsiä itselleen seuraa samaa sukupuolta olevista.

Pirkanmaan Seta on järjestänyt yhdessä Taimi ry:n kansa mielenterveysoireista kärsineille ja kärsiville suunnatun vertaistukiryhmän ”Ei kaikki muumit laaksossa – Sateenkaareva mielenterveysryhmä”, joka on tarkoitettu erityisesti homoille, lesboilla ja transihmisille ja joka kokoontuu joka toinen keskiviikko Taimi ry:n tiloissa, Koulukatu 11. Seuraava tapaaminen on 7.1. klo 17:00 – 18:30. Sinne voi mennä etukäteen ilmoittautumatta ja voit ottaa tukihenkilön mukaasi tai pyytää että joku Setasta käy sinut noutamassa.

Ehkäpä näillä eväillä pääset alkuun. Voit myös soittaa meidän päivystykseen ma ja to klo 19 – 21, puh. 044 300 2355.

Jussi Nissinen

Aiheet


Aseksuaalisuus
Hengellinen kaltoinkohtelu, eheyttäminen
Huolestunut vanhempi
Huono kohtelu palveluissa
Identiteettipohdinnat
Ikääntyminen
Kaapista ulostuleminen
Kun kumppanini ei ole sitä mitä oletin
Kun perhe tai läheiset ei hyväksy
Lapsen ja nuoren kehitys
Lasten saaminen ja vanhemmuus
Osakulttuurien haasteita
Palvelujen saatavuus
Pari- ja monisuhteet
Parisuhteen ja perheen muodostaminen
Pelot
Perhe ja suku
Seksi ja seksuaalisuus
Seksuaalinen suuntautuminen
Seksuaalinen väkivalta
Seksuaaliset mieltymykset
Seurustelun aloittaminen
Sukupuolen moninaisuus
Syrjintä- ja kiusaamiskokemukset
Terveys
Terveys, mielenterveys
Työelämä
Ulkonäkö
Uskonto ja hengellisyys
Vaikeus hyväksyä itseään
Vertaistuki
Yhteiskunta, lainsäädäntö
Yksinäisyys